Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lubuntu - repozitář neobsahuje Gimp, Scribus a další?

s docx těžko anežko..

Dle mých zkušeností je to spraseností formátu (a jeho částečná uzavřenost) a také může být důvodem, že původní dokument je už jako sprasený vytvořen.

Jeden příklad:

Hlavičkový firemní papír, generovaný tuším z acrobatu, uložený do Docx. Dokument je sprasený v konceptu, nicméně díky "kvalitě" wordu se v něm zobrazuje správně.
Chyba je v něm ta, že hlavičká a zápatí nejsou vytvořené jako oddělené grafické prvky, ale je použito obrázku velikosti A4 (takže v podstatě celá stránka), kde je vytvořeno logo do hlavičky spolu s grafikou v zápatí. Word to zobrazá správně, LibreOffice samozřejmě na každé stránce zobrazí ten obrovský obrázek. Po jeho smazaní je dokument téměř k nerozeznání od originálu.

Po tom, co si microsoft uplatit vytvoření druhé normy ISO na tutéž věc (dokument), tak se zlepšení nedočkáme. Prostě to bude vzájemně nekompatibilní. I když MS office zobrazí ODT docela v pohodě, obráceně to tak růžové není. Lze se jen dohadovat, na čí straně je chyba.

MS Office otevře dokument ODT v pohodě, po drobné změně připsání řádku) a jejím uložení (stále odt) ovšem dokument v LibreOffice je rozjetý. Mám z toho pocit, že MS záměrně vnáší do uloženého dokumentu chyby, aby to byl schopen zobrazit jen on.

Težko rozsoudit, můžeš zkusit v MS Office ukládát v ODT, ODS a podobně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny