Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kvalitni antivir

Tak já jsem si do tebe jen tak rýpl, poněvadž vím, že jsi se k av často (a někdy i poněkud obsáhleji) vyjadřoval. :-)
Sám jsem se do toho nezapojoval, protože se akorát mlátí prázdná sláma. Jednu dobu jsem žádný AV nepoužíval, měl jsem uživatelský účet (ten mám stále) a asi rok tak v pohodě fungoval. Jenže jednoho krásného dne jsem si (ani nevím jak) zaviroval XP; i přes uživatelský účet... Otázkou je, zda by mi nějaký Av pomohl, ale je to fuk. Přešel jsem na Win 7 a jako ochranu mám nadále user účet, zaplé UAC a nainstalovaný Microsoft Security essentials. Samozřejmostí je zaplý firewall a používání mozku.
K tebou uváděnému zpomalení/nezpomalení - to nejde zobecnit. Na workstationu s dvěma Xeony (3,6 GHz) a SCSI diskem s 10k rpm se vliv AV příliš nepoznal, akorát obsazenou pamětí. Na malém notesu s CPU Intel C2D ULV na 1,2 GHz a pomalým 4200 rpm diskem bylo AVG fest znatelnou brzdou. Takže tak.
Bez antiviru se obejdou ostřílení uživatelé, kteří vědí kde co třeba hledat, nebo jak zabezpečit PC pomocí nsatavení účtu. Pravdou je, že PC s Windows takto zabezpečit jde. Radit ale běžnému uživateli, který ví kde PC zapne a kde je na ploše "ten internet" aby nepoužíval AV je docela kravina, s tím s tebou souhlasím. Také ale je třeba dodat i "b" - av nejsou všespasitelné a všemocné.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny