Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nazor k televizi Panasonic TX-P50G30E

Hosi pomozte, ja vim, ze tema lcd vs plazma je uz proflaknute, ale prece.

Mam LED samgung ue40d6000 a je to celkem dobre. Jenze me stvou dve veci:
1. chci vetsi
2. pri prehravani videa mp4 nahraneho gopro hd z helmy (prudsi pohyby) se na spodni casti obrazovky obraz rozpada (rychly pohyb).

A proto uvazuji, ze bych sel do plazmy Panasonic TX-P50G30E, jenze, a to je ten dotaz pro znalce:

Proc je na D-Testu srovnani podobnych stroju v obraze o tolik horsi u te plazmy, kdyz vetsinou na forech je plazma Panasonic dobre hodnocena oproti LCD? Viz obrazek:

[LED-DPD.JPG]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak presne sa rozpada? Trebars keby si v menu vypol nejake debilne funkcie napr. to "zlepsovanie ply…
MM.. 16.04.2012 22:56
MM..
Obraz se rozpada ve spodni casti pri prudsim pohybu kamery. Myslel jsem, jestli to neni vadny kus, a…
pepad 17.04.2012 00:23
pepad
skusil si uz vypinat v menu TV nejake "vylepsenia" pohybu ak tam nieco take je? Trhat to snad moze l… nový
MM.. 17.04.2012 23:53
MM..
Nechapem to rozpadavanie obrazu, ale vseobecne ma plazma lepsi SD obraz a LED lepsi, ostrejsi HD obr…
Dreamer 17.04.2012 01:23
Dreamer
Pak GW. nový
ms 17.04.2012 13:22
ms
ale vseobecne ma plazma lepsi SD obraz a LED lepsi, ostrejsi HD obraz, je to tym ze plazma "zahladzu… nový
ms 17.04.2012 22:10
ms
To jsem udelal s tim videem gopro z helmy. Plazma ok, lcd ko. Ale bila byla trochu mene bila u plazm… nový
pepad 17.04.2012 22:37
pepad
A ze cerna na LCD neni cerna a nikdy nebude, to ti nevadi? :-) Ze sa ludia kukaju v obchode len na b… nový
MM.. 18.04.2012 00:02
MM..
Tak neviem ako to funguje, ale videl som uz davno plazmy 600 Hz. Inak ale plazmy nikdy nemali probl… nový
Dreamer 18.04.2012 23:39
Dreamer
ale odozva nemoze nic trhat. Moze to len rozmazat. Ano mozu byt aj milion Hz televizory, ale to znam… nový
MM.. 19.04.2012 00:03
MM..
(prudsi pohyby) se na spodni casti obrazovky obraz rozpada (rychly pohyb). A nie je to ono - obraz… poslední
Dreamer 19.04.2012 00:43
Dreamer
Jedna malickost - vsiml sis, ze ty mluvis o G30E, a to hodnoceni je G20E..? nový
Abox 17.04.2012 11:17
Abox
Jasne, protoze v dtestu nebyla. Mozna je rozdil 20E a 30E znatelny, tim lepe. nový
pepad 17.04.2012 13:44
pepad

Jak presne sa rozpada? Trebars keby si v menu vypol nejake debilne funkcie napr. to "zlepsovanie plynulosti" tak by sa to mozno prestalo rozpadat :)

Co sa tyka subjektivnych vizualnych testov tak to su zvycajne hovadiny (silne zavisle na pozorovatelovi a momentalnom nastaveni parametrov obrazu).

Obraz se rozpada ve spodni casti pri prudsim pohybu kamery. Myslel jsem, jestli to neni vadny kus, ale v obchode to delalo vice lcd, no vice, jeste zkouseli Philips, delalo tro stejne. Je to extremni pohyb kamery, ale plazma to zvladla! Ale samozrelmne budu cumet prevazne na normalni vysilani a filmy. Jsem ochotny jit do te plazmy i pres spotrebu, jen ten dtest me trochy zvyklal v rozhodovani.

skusil si uz vypinat v menu TV nejake "vylepsenia" pohybu ak tam nieco take je? Trhat to snad moze len nejake umela superfunkcia "vylepsovanie obrazu"
Inac to trhanie nema nic spolocne s plazmou ale s konkretnymi chipmi pouzitymi na spracovanie obrazu a s firmware, to budes muset skusit na konkretnom modeli, idealne ist do obchodu kde to maju a strcit tam svoj USB stick a kukat ci trha. Ked trha nekupit, ked netrha kupit. A kazdy model sa moze spravat inac, nezavisle na tom ci je plazma alebo LCD. Toto trhanie nezavisi od toho ci to je plazma alebo LCD. A podla nejakych testov z casopisu sa fakt posudzovat neda, v casopise to navyse zvycajne testuje nejaky tutko ktory ani nevie o com toci. Plazma ma lepsi kontrast a farby pri pohlade zboku, lebo uz z principu musi mat.

Nechapem to rozpadavanie obrazu, ale vseobecne ma plazma lepsi SD obraz a LED lepsi, ostrejsi HD obraz, je to tym ze plazma "zahladzuje" obraz, takze SD sa zda byt lepsi, priznavam ze na LCD je SD obraz hranatejsi, ale na LCD/LED je HD obraz ostrejsi a ma lepsi kontrast, ta biela napr. je omnoho lepsia (nie len pri nejakom max. kontraste ale realne).

Celkovo ak mas 40" LED TV tak ist do plazmy koli 2 palcom je nezmysel IMHO. Ak by sa ti ten obraz rozpadaval casto, tak by som to reklamoval, prip. potom rozmyslal o zmene, ale takto...

Najpodstatnejsi je zdroj, takze odporucam satelit, DVB-S2, HD, Skylink, mas zadarmo Nova, Prima, Markiza, CT, coskoro CT2 alebo 4 vsetko v HD + dalsie za poplatky.

ale vseobecne ma plazma lepsi SD obraz a LED lepsi, ostrejsi HD obraz, je to tym ze plazma "zahladzuje" obraz, takze SD sa zda byt lepsi

Ehm, plasma je též matice bodů! Nevidím důvod k takovému tvrzení. CRT monitor obvykle zvládl též více rozlišení bez významné ztráty kvality > též maska > též konečný počet (sub)pixelů > analogový způsob "ovládání". Plasma má přímo ovládané jednotlivé subpixely a délka svitu je řízena a la PWM...

Pro tázajícího se:
Vezměte si do nějakého krámu třeba notebook a přehrajte třeba "video pravdy" - jak tu někdo pojmenoval Samsungův Život v oceánu" a porovnejte. Ten Panasonic by to mohl zvládnout přehrát z SD karty ze své čtečky SD karet...

A ze cerna na LCD neni cerna a nikdy nebude, to ti nevadi? :-) Ze sa ludia kukaju v obchode len na bielu (ktora sa da stelovat, na rozdiel od ciernej)
A to video ok/ko nezavisi od plazma/LCD, ptz panel je len na to aby na nom svietili pixely, zobrazovaci panel nemoze trhat video. Trhat moze elektronika TV, t.j. zavisiet to bude najskor od konkretneho vyrobcu/modelu TV (P.S. a napriklad cim viac Hz je na tej TV napisane tym to moze byt s tym videom horsie ptz cim viac Hz tym viac vymyslenych medzisnimkov vklada do videa elektronika TV. Takze aj preto mohla byt ta plazma s tym videom na tom lepsie, ptz u plazmy sa nepredhanaju dementni cinani s nalepkami ze kto ma viac Hz)

ale odozva nemoze nic trhat. Moze to len rozmazat.
Ano mozu byt aj milion Hz televizory, ale to znamena ze 999950 snimkov z tych milion si ta TV vymyslela (vycucala z prstu, resp. z elektroniky). No a vymyslet si ich moze blbo a bude to trhat. Moze ich vymyslet aj dobre, preto som pisal ze to trhanie najskor zavisi od elektroniky TV, a nie od zobrazovacej technologie. Moj nazor. Vyskusat si to treba pred kupou v obchode na konkretnom modeli ktory chcem kupit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru