Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace Win XP na Sata I

Mám počítač "EJ701ES - HP Compaq dx6120 Microtower PC" respektive jenom jeho funkční desku, procesor a ram paměti. Snažím se k němu nainstalovat disk Maxtor Diamont Maxx 20 (160Gb Sata) který jsem přepnul do 1,5Gb modu kvůli Sata I

Můj problém: při instalaci mi xpčka hlásí, klasickou hlášku, že nenašli žádný disk. Bios žádný nativní mód nebo jaké koliv jiné nastavení krom aktivace/deaktivace Sata nenabízí. Snažil jsem se mu přes disketu při bootování winů pomocí F6 dodatečně přidat drivery pro chipset, ale nepovedlo se. Na oficiálních stránkách HP jsem nenašel drivery přímo pro mou desku na Sata. Našel jenom nějaký program, který vytvoří "univerzální" drivery pro Sata na disketu. Jenomže drivery pro můj chipset tam nejsou. Mám 82801FB. Je to chipset z rodiny Intel 915G a oficiální stránky Intelu zrovna na tento chipset jsou taky mimo provoz, nebo možná už spíše neexistují.

Nicméně když na disketě zvolím obdobné číslo 82801FBM nebo 82801BF instalace winů je akceptuje a nabídne možnost pokračovat v instalaci, nebo vybrat jiný driver. Při pokračování instalace v době kdy dočte přípravu na instalaci, vyběhne hláška nenalezen žádný disk.

Kudy dál? Kde je problém? Neumím si rady

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny