Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak připojit tiskárnu k síti?

Prosím odborníky o radu jakým způsobem mám připojit a nastavit tiskárnu k domácí síti. Vlastním jeden PC (Vista 32 bit), ke kterému je připojena kabelem USB tiskárna HP C4280 - zde vše funguje. Dále mám jeden notebook (Windows 7 64 bit) a tento bych rád připojil k oné tiskárně také. Podotýkám, že oba kompy jsou připojeny bezdrátově (WIFI) k internetu a to pomocí routeru Edimax. Moje představa je taková, že PC by normálně tisklo přes USB a noťas by nějakým způsobem komunikoval přes router s PC a tento s tiskárnou. Ovšem hlavní závada je v tom, že i když nastavím u tiskárny sdílení, tak prostě s noťasem nekomunikuje. Stáhl jsem ovladače pro sedmičky a pod, ale prostě tiskárna jako by na síti vůbec nebyla. Pokud dám zobrazit mapu sítě, tak tam vidím oba kompy připojené každý jednou větví k routeru a potom jedna větev k internetu, ale do složek se dostanu pouze do toho stroje, na kterém se právě nacházím, druhý je jakoby nepřístupný. Vše jsem povolil a nasdílel a nic - už si nevím rady. Za každou i malinkatou radu předem děkuji a prosím napsat postup jako pro prvňáčka ;-). Počítačům sice rozumím, ale síť a ještě k tomu bezdrátová je pro mě pole neorané. Děkuji mnohokrát za váš čas. Odbornou firmu volat nechci, protože si posledně účtovali 600,- Kč na hodinu - normální cena, ale já jsem jenom chudý pracující :-D.

Předmět Autor Datum
Windows 7 mají dohromady 3 různé režimy sdílení: 1. režim Windows 98 --> sdílení tzv. "anonymní", k…
touchwood 20.04.2012 15:54
touchwood
Díky za radu, ale vyvětli mě, jak můžeš dělat moda? Evidentně tomu rozumíš ještě míň než já. Vyhodit…
Armin111 22.04.2012 08:07
Armin111
Další arogantní blb.
Tomáš Fuk 22.04.2012 10:42
Tomáš Fuk
někteří lidi dělají, někteří se musí chodit ptát. nikdo není povinen znát všechno, ale hodně pomůže…
lední brtník 22.04.2012 10:44
lední brtník
I ten Edimax router by mohl zvládnout připojit USB tiskárnu, která by pak byla sotupná pro všechny..…
Jan Fiala 22.04.2012 11:05
Jan Fiala
edimax beru jako low cost, pokud se to dá u těchto krabiček rozlišovat. kombinovat ho s dalším polok…
lední brtník 22.04.2012 12:08
lední brtník
P.S. Už, když jsem se sem kvůli jednomu dotazu registroval, tak jsem tušil, že to je blbost. Bude to… poslední
ms 22.04.2012 12:30
ms

Windows 7 mají dohromady 3 různé režimy sdílení:

1. režim Windows 98 --> sdílení tzv. "anonymní", kdy všichni můžou všude minimálně číst, někde, dle nastavení sdílení i zapisovat
2. režim windows NT/2000/XP --> sdílení uživatelské (alias doménové), kde každý uživatel se autentikuje svým uživatelským účtem. Pokud na daném lokálním PC vzdálený uživatel neexistuje, nemůže se autentikovat na tomto stroji
3. režim Windows 7 --> toto je novinka (nevím jistě, zda byla už ve Vistě, Visty jsem bez milosti zrušil všude), která je určitý mix mezi prvními dvěma (ale funguje jen v těchto nových Windows) - každý PC generuje PIN, kterým se dá ověřit ke sdílení. Z mého pohledu je to prasárna.

Zobrazuješ-li si mapy sítě a podobné kraviny, doporučuju ti buď si přečíst zdejší Vladimírovy články, nebo to raději svěřit někomu, kdo to umí, popř. si pořídit kompatibilní printserver. Za ruku tě tu nikdo nepovede, budeš muset projevit vlastní snahu a úsilí.

P.S.: síti je jedno, zda je drátová či bezdrátová. Jen ti bezdrátoví chudáci nikdy nepochopí, že na fyzické kolizní doméně jsou biti na rychlosti... ;-)

Díky za radu, ale vyvětli mě, jak můžeš dělat moda? Evidentně tomu rozumíš ještě míň než já. Vyhodit v dnešní době min. 700,- Kč za printserver, tak to je skutečně rada k nezaplacení, když na sdílené tiskárně není vůbec potřeba. Režimi sdílení si také dokáže průměrně inteligentní uživatel internetu na stránkách support microsoft najít, takže tvoje věta, že "za ruku tě tady nikdo nepovede" je v tomhle případě opravdu neskutečně pravdivá (jak by taky mohl, když jsou tady někteří "skuteční odborníci"). Chápu, že tě pobuřuje, pokud si někdo dovolí zobrazit takovou kravinu, jako je mapa sítě, ale je to nejnázornější zobrazení s jednotlivýma větvema připojení, ze kterýho je hned patrný, jak síť vypadá. A větou, že někteří jsou jenom bezdrátoví chudáci, tak tím jsi to korunoval. Snad i můj pes ví, že bezdrát je vždy na úkor něčeho, ale v případě, že máš nový barák, čerstvě vymalováno, tak asi není lepší možnost, jak dostat net z podkroví do přízemí bez sekání do zdí, než internet bezdrátový, popř. jej táhnou el. zásuvkama.

P.S. Už, když jsem se sem kvůli jednomu dotazu registroval, tak jsem tušil, že to je blbost. Bude to tu jako na všech těch rádoby poradních stránkách a ono ... nemýlil jsem se.

... jinak jsem vyvinul vlastní iniciativu, jak jsï psal (pokud by jsi můj dotaz četl pečlivě, tak by jsi zjistil, že tu jsem vyvíjel i před dotazem) a vše jsem už konečně nasdílel a vše funguje jak má. Byla to jenom drobnost, ale dost podstatná, ale třeba vám tady někdo poradí co je hlavní příčina nesdílení... já už to asi určitě nebudu (doufám, že registrace se dá zrušit).

někteří lidi dělají, někteří se musí chodit ptát. nikdo není povinen znát všechno, ale hodně pomůže když místo rozepisování slohovky vůbec umí popsat problém nebo tuší na co se zeptat.

lidi jako ty dokážou pro jiného triviální sdílení řešit klidně i týden nebo měsíc. ostatně ms tyto zoufalce vidí taky, a zavedl pro ně jednoduché, špatně zabezpečené prasárny - nejdřív zjednodušené sdílení, teď domácí skupinu. jeho doplnění o občas nesmyslné obrázky sítě to jen korunuje.

pořídit si do budované domácí sítě usb tiskárnu není zrovna projevem inteligence a moudrého plánování. printserver je nejjednodušší cestou jak tiskárnu učinit nezávislou na trvale zapnutém pc, a mezi různými os vyloučit tvůj konflikt se sdílením, když to uživatel nedokáže jinak.

na položení dotazu se není nutné registrovat, i to někteří zvládnou pochopit.
je tvým svobodným rozhodnutím platit za návštěvu servisu 300-600kč/h, a je to tak v pořádku.

edimax beru jako low cost, pokud se to dá u těchto krabiček rozlišovat.
kombinovat ho s dalším polokompatibilním krámem = s windows gdi tiskárnou ... může to fungovat a nemusí. tazatel by se aspoň vyhnul zápasu s oprávněními.
kdyby místo slohovky uvedl typ routeru, možná by dostal tip hned v první odpovědi.

P.S. Už, když jsem se sem kvůli jednomu dotazu registroval, tak jsem tušil, že to je blbost. Bude to tu jako na všech těch rádoby poradních stránkách a ono ... nemýlil jsem se.

Dotaz může pokládat i neregistrovaný a pochybuji, že vás k tomu nutil, abyste psal dotaz do této ubohé poradny...

... jinak jsem vyvinul vlastní iniciativu, jak jsï psal (pokud by jsi můj dotaz četl pečlivě, tak by jsi zjistil, že tu jsem vyvíjel i před dotazem) a vše jsem už konečně nasdílel a vše funguje jak má. Byla to jenom drobnost, ale dost podstatná, ale třeba vám tady někdo poradí co je hlavní příčina nesdílení...

Zajímavá aplikace Hlavy 22. - vše funguje, jen něco ne...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru