Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zašifrování netbooku

Potřeboval bych poradit jak zvětšit nebo upravit bootovací sektor pro zavaděč TrueCryptu. Konkrétně u netbooku ASUS 1011PX, kam jsem z flashky nainstaloval Windows XP a poté jsem chtěl pomocí programu TrueCrypt kompletně zašifrovat celý HDD, samozřejmě včetně operačního systému. Spuštění PC pak funguje tak, že než se spustí zavaděč Windows, musí se zadat přístupové heslo v programu TrueCrypt. HDD je celé zašifrované, takže i v případě ztráty nebo odcizení netbooku, se k datům nikdo nedostane, protože i v případě, že by byl HDD připojen jako externí, bude se v systému hlásit jako nenaformátovaný. To jenom pro vysvětlení jak tento program funguje.

S tímto programem mám zkušenosti, už jsem takto zašifroval několik netbooků i stolní PC, ale ještě se mi nestalo, že by program hlásil, že nejde zašifrování provést, protože je v bootovacím sektoru potřeba 32kb volného místa.

Uvedený netbook ASUS 1011PX byl zakoupen s windows 7 starter + recovery na HDD. Vše bylo smazáno v instalačním menu windows XP a vytvořen jeden oddíl na HDD v plné kapacitě HDD.

Asi bych měl ještě dodat, že vlastním dva netbooky této značky a u druhého se žádný problém nevyskytl a zašifrování proběhlo naprosto bez problémů za stejných podmínek - smazání windows 7 starter + recovery a vytvořen jeden oddíl na HDD s windows XP.

S úpravou bootovacího sektoru zkušenosti nemám, proto vkládám tento dotaz a děkuji předem za každou odpověď, která povede k úspěšnému vyřešení tohoto problému.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny