Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nokia Lumia 710 vs. Sony Ericsson Xperia Neo V

tak tohle je teda "rada". Zrovna Android je extrémně nepřehledný systém, proti němu je všechno jednodušší a funkčnější (ne nadarmo je třeba "čistý" Android "vylepšovat" různými launchery apod.). Symbian, WP7 i iOS.

Z mého pohledu (bez určení pořadí kvality):

- Symbian: rychlý, spolehlivý a přehledný systém, který dělá přesně to co má, ale trpí relativním nedostatkem aplikací (ne že by neměl haldu SW, ale ti co se rádi přehrabují tunami podobných SW budou plakat). Nevýhoda je, že jej nokia už odepsala.

- Android: relativně pažravý OS (minimum je 1GHz CPU) a podle aplikací padavý (toto je ale i problém Symbianu), ale velmi otevřený OS. Ideální pro kutily vyznávající systém "dodělej si sám (doma)" Rychlý vývoj vpřed zajišťuje, že rok starý mobil je beznadějně zastaralý.

- WP7: celkem nový OS, který je rychlý, nenáročný. Na druhou stranu postrádá některé dnes obvyklé funkce. Je také hodně uzavřený, ale ne tak moc jako iOS. Vývoj jde (na poměry microsoftu) velmi rychle vpřed. Velká výhoda je jasně daná HW platforma.

- iOS: systém "pro debily". Apple ví nejlépe, co vy chcete, a podle toho to tak vypadá. Naprostý rekordman v uzavřenosti systému. Na druhou stranu funguje spolehlivě a pro uživatele pohodlně. Pokud člověk nechce nic řešit, je to ideální volba.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny