Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehřívání notebooku / vadné teplotní senzory

Zdravim,
Mam problém se svým počítačem ACER travelmate 6592G. Mam ho už asi čtvrtej nebo pátej rok. Vždy byl ok až v posledním roce se objevují problémy. Rozebíral jsem ho už asi 5x vždy kvůli vyčištění větráku a celého vnitřku od prachu a před rokem jsem měnil i teplovodivou past, kontroloval jsem ji před týdnem a byla v pořádku.
Problém je že se mi šíleně přehřívá CPU a grafika. Zkoušel jsem víc programů na měření teploty a všechny ukazují že i při minimální zátěži mam teplotu 60° a když zapnu nějakou hru tak se zahřeje až přes stovku a vypne se. Divné je že mám cpu i grafiku pod klávesnicí a vždy v minulých letech když jsem mu dával zabrat tak jsem to sakra cejtil rukou na klávesnici avšak teď vůbec. To popíšu trochu více je to složitější. Hry jako Minecraft (2008) nebo Diablo 3 (2012) na střední / nižší grafiku utáhnu bez sekání a přehřívání. Diablo 3 sem hrál klidně i čtyři hodiny a počítač se nepřehřál. Avšak když jsem si nainstaloval Star wars: Knights of the Old Republic 2 (2005) tak už jen při spuštění hry do menu se notebook zahřeje na 100° a víc a do minuty se vypne. Ikdyž se jen na menu koukam a nic jiného nedělám.
Je dost možné že jsem omylem poškodil čidla při rozebírání počítače, tenhle model totiž acer totálně podělal a rozebírání je opravdu celovečerní zábava, Reprák je úplně nejníže a rozebrat ho lze jen po rozpojení a rozebrání absolutně všeho.
Zkoušel jsem je vypnout v Biosu avšak můj BIOS mi to nedovoluje. Vše co zde vidím a můžu nastavit je čas a pořadí bootování.

Zajímalo by mě jestli jste někdo neměl podobný problém a jak jste ho řešili
Nebo jestli jde nějak předělat bios bez ztráty dat v počítači na takovej kde by šlo vypnout ty senzory.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny