Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Archivace dat na flash disk, nevýhody?

1. Může se poškodit struktura flash disku v případě, že se bezpečně neodebere hardware? (rok 2012 a uživatelé bezpečně odebírající hardware, jednou to snad bude konečně automaticky...)
ano muze. A automaticky to nejde ptz pocitac nevie citat myslienky ze to chce clovek vytrhnut.

2. Když flash disk spadne na zem, co se může stát, můžou se data zničit otřesem, když se smotnému flash disku nic nestane?
Oni tie flash su robene docela robustne takze by sa nemalo stat nic, co sa moze stat ze sa proste rozbije resp. vznikne nejaka trhlina ktora prerusi nejake elektronicke vedenie

3. Vypařujou se z něj taky data? Zhoršuje se časem čtení? (Stejně jako u CD/DVD)
Ne, ale tusim ze po nejakych 10-20rokoch bez napajania flash straca data, ale zavisi od konkretnej technologie (neviem jak su na tom dnesne flash pouzivane v USB apod)

Vseobecne plati
1) je dobre mat zalohu na 2 roznych veciach ktore niekdy nie su pripojene sucasne k PC. Ma to viac roznych dovodov ze preco takto.
2) flash nie su spolahlive ptz sa to chrli masovo a sere na kvalitu len aby to bolo lacne, a druha nevyhoda flash oproti HDD je ze su dost pomale (tie USB).
Ale ked to budes mat na 2 roznych flash a priebezne obe aktualizovat (a preistotu aj porovanavat aj podla obsahu aspon raz za rok) tak by to mala byt spolahliva zaloha.

DVD je nahovno (starne a je extremne pomale), idealne je asi mat USB disk (2,5") kvoli rychlosti a obcas hodit zalohu aj na flash alebo druhy disk.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny