Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Archivace dat na flash disk, nevýhody?

Jak je to s kvalitou archivace dat na flash paměť? Co se týče HDD, obsahujou mechanické součástky, tudíž jsou nevhodné. Flash paměti mechanické součástky neobsahujou, dočetl jsem se, že mají omezený přepis, což ale při uchování dat není až tak podstatné. Nižší kapacitu a vyšší cenu nepovažuju za mínus, jde mně o to, že mít data na malinkaté flash paměti je nanejvýš pohodlné co se týče uskladnění, přenášení a používání, navíc nepotřebuji datový kabel, jako u externích disků. Všechna data se pohodlně vejdou do kapsy džín, prostě luxus.

V případě CD/DVD nosičů jsem četl, že se data můžou po delší době vypařit, jsou náchylná na světlo, samozřejmě se média můžou poškodit poškrábáním a to už nemluvě o budoucí podpoře mechanik tyto média číst (a taky velikost disků, do kapsy to jen tak lehce nepůjde).

Kingston DataTraveler HyperX 64GB USB 3.0 (http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400 823MD2AO1GE1) - voděodolná, pogumovaná, malá, rychlá, hezká, (drahá).

Co se všechno může datům přihodit, když je úmyslně nestrčím pod vlak? :D (Slyšel jsem například, že může špatná mechanika zničit CD, kamarád říkal, že se mu v mechanice jedno i nějak zlomilo.) Skladovací teploty od -20 do 85 taky nejsou k zahození (uváděno výrobcem).

1. Může se poškodit struktura flash disku v případě, že se bezpečně neodebere hardware? (rok 2012 a uživatelé bezpečně odebírající hardware, jednou to snad bude konečně automaticky...)

2. Když flash disk spadne na zem, co se může stát, můžou se data zničit otřesem, když se smotnému flash disku nic nestane?

3. Vypařujou se z něj taky data? Zhoršuje se časem čtení? (Stejně jako u CD/DVD)

Externí SSD nebo Flash paměť? Anebo něco ještě lepšího? (magnetické pásky NE, HDD NE, CD/DVD pomalu odcházejí)

Co může přinést budoucnost v tomto ohledu? Úplně něco jiného? (předpokládám, že co se týče kompatibility, USB tady budou hodně dlouho...)

Děkuju

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neznám nespolehlivější médium než flash disk. Škaredě se na to podíváš, projdeš se po umělohmotné po… nový
mif 29.04.2012 16:12
mif
Ešte drobná poznámka k radioaktivite, kosmickému žiareniu a vplyvu na činnosť elektroniky. Na satel… nový
Joseph 29.04.2012 16:18
Joseph
Spolahlivost flash disku ohladne archivacie dat je porovnatelna s disketami,flash disk v tomto diske… poslední
audax 29.04.2012 18:22
audax

Neznám nespolehlivější médium než flash disk. Škaredě se na to podíváš, projdeš se po umělohmotné podlaze s krámem v kapse, blbě to odhlásíš,... Zálohuj na externí magnetické vrtivé disky, máš-li obolos, zvol páskovou jednotku. Není-li dat moc, pak DVD-RAM.

Ešte drobná poznámka k radioaktivite, kosmickému žiareniu a vplyvu na činnosť elektroniky.

Na satelitoch sa užíva prastará technologia z čias Pentia I pre jej " hrubosť ", teda ešte relatívne nízku citlivosť na občasný zásah časticami, systemy sú zdvojené.

Strategické bombardéry US Air Force, B52, majú životne dôležité systémy, radar, stále v prevedení: elektrónky pre ich odolnosť voči zničeniu radioaktivitou .... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru