Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem IT - nástup do práce - tipy & triky jak tam nebýt za blbce od začátku?

Ahoj,

vzhledem k tomu, že nastupuji do nové práce chtěl bych se zeptat na nějaká rady a tipy, jak na to ;) Když jsem nastoupil do své současněminulé práce, tak to byla moje práce první a musím sebekriticky říci, že to nebylo nic moc - nastupoval jsem společně s člověkem, který pro naší firmu předtím dělal externě několik let - nicméně na projekt o kterém moc nevěděl - když bych srovnal jeho nástup (jako seniora s nějakým firemním základem) a můj, tak jsme kopali naprosto jinou ligu(on nejvyšší, já školní hřiště). V první práci jsem pravda neměl žádný jiný zájem než "přežít a získat metál za x letou službu" (hodně do toho mluvila dálkově vš a burza..) a v nové práci bych do toho chtěl začít hodně šlapat. Ačkoliv jsem si teda vyžádal dokumenty, které psal někdo kdo má OCM ceritifkaci (respect!)od Oracle :-D, tedy už předem vím, že tam budu za blbce - OCM má 58 lidí na světě, češi dva. Nicméně co jsem identifikoval z mého prvního nástupu do práce:

- ptát se, ptát se, prát se, ptát se .. (asi největší problém z minulé práce)
- vyžádal jsem si vývojové standardy pro dané systémy
- vyžádat si high level popis systémů co tam mají
- naučit se strukturu firmy a lidi se kterýma budu komunikovat
- prolézt intranet
- na základě obdržených dokumentu jsem identifkoval místa, kde bych se měl zlepšit, což nyní činním (s čímž se asi pochlapím vcelku dobře)
- chodit s nima na oběd (ačkoliv to neni muj styl, bageta a monster energy u klávesnice je muj oběd..)

Nějaká rady, tipy? Hodně sleduji jak se pochlapují s novou prací lidé, kteří nastupují a musím říct, že se s tim pochlapili všichni více než já se svým prvním nástupem.

Pozice: Oracle Developer..

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny