Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Disk v jednotce musí být před použitím naformátován

Po předlouhém načítání (i prázdného) flash disku Patriot Xporter XT Rage 16GB (ale dělá to i u jiného - taky Patriota) se nakonec objeví hláška - viz titulek. Je to stejné ve všech USB portech, přitom pokud do stejných portů zasunu USB konektor fotoaparátu, tak se iniciuje okamžitě.

Zkoušel jsem přeinstalovávat ovladače, smazat klíče v registru (nešlo změnit oprávnění - takže se to nepovedlo). Ten disk je dneska nový... a pokud ho zasunu do NTB, tak se načte normálně. Ví někdo, co s tím? Na poradně jsem to trochu prošel, ale žádné určité řešení jsem nenašel.

Pokud se pokusím o formátování, tak to nejde. Při nějakých pokusech (už ani nevím co všechno jsem zkoušel), to hodilo nějakou hlášku ve smyslu, že disk je chráněný proti zápisu (což podle mě není). Takhle to dopadne, když v Tento počítač poklepu na disk:

[http://pc.poradna.net/file/view/9355-usb-jpg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jen abych to oživil... V nouzovém režimu se ta fleška načte za 16 vteřin (v normálu 40 vteřin) - při…
IQ37 11.05.2012 17:45
IQ37
Nakonec se to vyřešilo reinstalací OS... nový
IQ37 21.05.2012 14:33
IQ37
přesně stejný problém mám i já. Patriot X 16 GB. Dělá to pouze na WIN7. V práci WIN7 Prof 64 doma WI… nový
Maus 23.05.2012 21:42
Maus
Asi máš pravdu. Po instalaci OS to nějaký čas běhalo v pořádku, ale po nainstalovaní aktualizací (al… nový
IQ37 24.05.2012 21:26
IQ37
Ja si stale myslim ze to robi ten SW k fotaku alebo citacke kariet apod. Mozes skusit odinstalovat v… nový
MM.. 24.05.2012 22:52
MM..
Tam problém nebude. Na každém PC s WIN7 mám jiné další USB zařízení a chová se to stejně. U XP je to… nový
Maus 24.05.2012 23:06
Maus
Tak ano mozne to je, on WIn7 robi na pozadi milion nezmyslov (3 dni som to vypinal), ja mam vypnute… nový
MM.. 24.05.2012 23:31
MM..
Přídavný software k foťáku ani ke čtečce jsem žádný navíc neinstaloval. Nepotřebovalo to nové ovlada… nový
IQ37 25.05.2012 12:34
IQ37
Prostě to po několika dnech naběhlo v pořádku... a běhá to dodnes. Nechápu, ale toho co nechápu je v… poslední
IQ37 10.06.2012 23:05
IQ37

Jen abych to oživil... V nouzovém režimu se ta fleška načte za 16 vteřin (v normálu 40 vteřin) - přitom se mi dříve načetla během 1-2 vteřin. Když nechám flešku v portu a zrestartuji PC, tak se objeví hned po naběhnutí Windows. Pátral jsem, která služba by to mohla mít na svědomí, jenže v tom nouzáku jsou vypnuté skoro všechny (zůstalo jich běžet cca 10). Jak tak prolézám internet, tak nejsem sám, komu se tohle stalo, ale nikde! není jednoznačné řešení.

přesně stejný problém mám i já. Patriot X 16 GB. Dělá to pouze na WIN7. V práci WIN7 Prof 64 doma WIN7 Ulti 32. Na obou stejný problém. Buď chce formátovat, nebo rozpoznává téměř minutu. Na různých PC i NTB s XP rozpozná okamžitě. Všechny počítače WIN7 i XP mají stejný antivir. USB je staré téměř rok a začalo to asi před měsícem. Nemůžu si pomoct ale podezřívám nějakou WIN7 aktualizaci.

Pavel

Asi máš pravdu. Po instalaci OS to nějaký čas běhalo v pořádku, ale po nainstalovaní aktualizací (ale i dalšího software) se to vrátilo do předchozího chování... Nesledoval jsem flešku po každé instalaci/aktualizaci a vracet to nebudu. Možná, že je to nějaká "vlastnost" Patriotů ve Windows 7. :-)
Přitom fotoaparát a karta z telefonu se mi načítají bleskově... Tak jsem tam, kde jsem byl.

Tam problém nebude. Na každém PC s WIN7 mám jiné další USB zařízení a chová se to stejně. U XP je to OK. Dnes jsem mluvil s IT znalcem a dělá mu to to samé s rychlou USB Kingston i na Netu jsem našel info o jiných zařízeních než Patriot. Tam tedy asi taky chyba nebude. Na PC s XP taky OK. Dříve to též fungovalo i u WIN7. Proto dál podezřívám nějakou aktualizaci.
Pavel

Tak ano mozne to je, on WIn7 robi na pozadi milion nezmyslov (3 dni som to vypinal), ja mam vypnute uplne vsetko (windows defender - ten to tiez moze robit da sa deaktivovat v ovl.panley na test, automaticku defragmentaciu, turboboost, autorun).
//edit: a sorry ne turboboost som mal na mysli ale Ready-Boost, deaktivuje sa to vo vlastnostiach toho disku v tentopocitac.

Přídavný software k foťáku ani ke čtečce jsem žádný navíc neinstaloval. Nepotřebovalo to nové ovladače a funguje to v pořádku. Je to buď nějakou aktualizací Windows, anebo vlivem nějakého softu, ale to už nezjistím. Defragmentaci mám vypnutou, žádné "boosty" nemám povolené. To bych pak musel fakticky znovu udělat čistou instalaci OS a po každé nové aktualizaci nebo nainstalování softu zkoušet, jak se načte fleška... a na to nemám nerv.

Prostě to po několika dnech naběhlo v pořádku... a běhá to dodnes.
Nechápu, ale toho co nechápu je víc, takže ok. Happy End.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru