Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s TV na PC

Ahoj. Před časem jsem si koupil dvb-t tuner do pc leadtek dongle mini, a televize mi na čas šlapala slušně. Po čase se to začlo vysrávat až nakonec nešla vůbec, ani po opětovném naladění programů. Jel jsem přes střešní anténu. Přiložená nefungovala vůbec. Myslel jsem si že ten tuner stojí za prd, tak jsem koupil od avermedia volar hd nano. Asi za 1100. Televize běžela plynule obraz kvalitní, všechny programy jsem chytil. JENŽE- včera se zas začal ztrácet signál, až po pár minutách televiza vypla úplně. Myslel jsem, že je to počasím, a tak jsem to zkusil dneska a zase běžela plynule a chvíli po tom začla kostičkovat až po pár minutách zkejsla úplně. Můžete doporučit nějakou kvalitní pokojovou anténu na kterou chytnu víc než jen rýmu, nebo nějaký zesilovač, ať se tady v tom prdelákově můžu taky na něco podívat?

Předmět Autor Datum
nepustas nahodou do tej stresnej anteny nejake napatie cez antenny kabel? Viz navod k tuneru, ak to…
MM.. 14.05.2012 19:48
MM..
Je ovšem divné, že pokud tuto samou anténu připojím na settop box, vše funguje jak má, a to od doby,…
pidzej 14.05.2012 20:59
pidzej
niekde v nastaveniach. V settopboxe v menu si pozri ci to cpe napatie do anteny (antena power: on/of…
MM.. 14.05.2012 21:17
MM..
Este dalsia moznost je ze ti nejak odchadza napajanie USB portov, skusil si uz tie tunery s inym PC…
MM.. 14.05.2012 21:19
MM..
Ne to jsem nezkoušel, ale možná by tě mohlo zajímat, že aby na tuner dosáhlo dálkové ovládání, tak h…
pidzej 14.05.2012 21:49
pidzej
teoreticky ano ak by bol ten kabel vadny apod, skus ten tuner priamo a v USB vzadu na PC, ne v predn…
MM.. 14.05.2012 21:51
MM..
Ještě mě napadlo, že to pouštím přes windows media center, a ne přes tu jejich aplikaci. Ale tenhle…
pidzej 14.05.2012 22:06
pidzej
skus aj jejich aplikaci, aj ked no, neviem ci to je tym. Skor by som hladal nastavenia a poroval to…
MM.. 15.05.2012 01:30
MM..
Tak jsem zkoušel přepojovat přímo do desky, zkoušel jsem novej tuner, zkoušel jsem i tu jejich debil…
pidzej 15.05.2012 18:20
pidzej
ještě jde přes nějakou po domácku dělanou krabičkou je k tej krabicke nejake napajanie alebo zdroj…
MM.. 15.05.2012 18:32
MM..
Nic takového jsem tam nenašel. Jinak z antény jde do té krabičky nějaký bílý kabel, soudím koax, a z…
pidzej 15.05.2012 22:23
pidzej
Jen je divné, že ta televize už měsíc na počítači běžela bez problémů, a asi dva dny zpět se tento j…
pidzej 15.05.2012 22:25
pidzej
J amam podozrenie ze ak to cpe napajanie do anteny do skratu tak to po case skape. Ale moze byt aj l…
MM.. 16.05.2012 00:42
MM..
no ja používám jediný coax, takže když je v setoboxu není v tuneru a naopak. Jediný rozdíl je v tom,…
pidzej 16.05.2012 02:22
pidzej
Problém vyřešen. Dneska jsem otevřel tu "záhadnou" krabičku, a ten konec co tam šel, byl ustřižený k… poslední
pidzej 16.05.2012 20:49
pidzej

nepustas nahodou do tej stresnej anteny nejake napatie cez antenny kabel? Viz navod k tuneru, ak to napatie drbe do anteny tak vypnut niekde v nastaveniach.
Problem bude asi v antene ale otazka ze preco. Je nutne to cele skontrolovat vcetne kabelaze. A napriklad aj ci neni nasmerovana blbo, zisti si (google) kde presne mas najblizsi vysielac a zober si na strechu kompas. Moze byt ze ju mas nasmerovanu na susedovie plot, a ked sa plot pohne tak si v prd.. :D
Na izbovu antenu nechytis nic ak si moc vzdialeny od vysielaca, a ziaden fyzikalny zazrak na to neni. Mozes skusit smerovu izbovu antenu (so sitom) ale ak si dalej od vysielaca tak na to zabudni.

Je ovšem divné, že pokud tuto samou anténu připojím na settop box, vše funguje jak má, a to od doby, co digitální vysílání vynalezli:-D a to napětí se dá odstranit jak? V návodu jsem měl pouze instalaci té malé anténky a ovladače...

Ještě mě napadlo, že to pouštím přes windows media center, a ne přes tu jejich aplikaci. Ale tenhle tuner ma 100% kompatibilitu, tak by to nemělo vadit. Ja ho měl připojený přímo do desky vzadu, jen přes ten prodlužovák. uvidíme

Tak jsem zkoušel přepojovat přímo do desky, zkoušel jsem novej tuner, zkoušel jsem i tu jejich debilni aplikaci, a vysledek?
Vždycky to najde všechny stanice. Jakmile to spustim, jede to cca 1 minutu plynule, a pak se to zhoršuje a zhoršuje až nakonec zahlásí, že nemá signál. Necháš to pár hodin, a je to zase to stejný. A takhle to jde pořád, že vždycky to nakonec zahlásí slabí signál. Myslím, že je to přívodním kabelem od antény. Je 20 let starý, ne-li déle, a ještě jde přes nějakou po domácku dělanou krabičkou.

Nic takového jsem tam nenašel. Jinak z antény jde do té krabičky nějaký bílý kabel, soudím koax, a z ní jde další koax, tentokrát zelený, který jde přes zesilovač (taková kostička co se dá do zásuvky, a bez ní to nejde vůbec), a přes nový 5m koax do tuneru, takže celkem přes 3 kabely. Ale podle mě by stačily pouze dva, pokud počítám s propojením přes zesilovač...Ta krabička je pouze přilepena na stěně a přesně nechápu jakou funkci tam plní, každopádně bez zdroje. Jen do ní jeden kabel jde (z antény) a druhý z ní vychází (ten co je v zesilovači). takže jak to jde za sebou:

antena-kabel bily-podivná krabička-zelený koax-zesilovač-5m koax-tuner-usb port pc

J amam podozrenie ze ak to cpe napajanie do anteny do skratu tak to po case skape. Ale moze byt aj len vadny kabel, vyber kabel zo settopboxu a ten strc do tuneru PC, podla moznosti bez nejakeho ohybania a prenasania (prenes PC k settoboxu). Lepsie? Ak ano je problem v kabloch, vymenit alebo prerobit koncovky apod.

no ja používám jediný coax, takže když je v setoboxu není v tuneru a naopak. Jediný rozdíl je v tom, že setobox jde a tuner nikoliv. Je to divné, ale je to tak. Všechny ostatní kabely jsou a byly napevno. Jediný který se přehazuje je ten 5m coax, kterej můžu přepojit mezi 2 zařízeními. jinak setobox mam hned vedle pc, takže přenášení není třeba. Problém je, že nemá žádný výstup, co by měl monitor, jinak bych samozřejmě pouštěl setobox a monitor. Proto ten tuner-má to i další výhody v podobě dobře vybaveného dálkového ovládání. Spíš mi něco říká, že to bude o tom skratu jak říkáš

Problém vyřešen. Dneska jsem otevřel tu "záhadnou" krabičku, a ten konec co tam šel, byl ustřižený koax, jehož drátky byli přišroubované do tišťáku (zesilovač), a druhý, ten zelený koax zase z toho tišťáku vycházel ven. Toto řešení bylo kvůli analogovému signálu, před lety používanému, kde byl potřeba zesilovač (tišťák, připojený pomocí adaptéru), tak jsem si řekl, že to celé dám do hajzlu, a přimontoval jsem koncovku rovnou na konec toho koaxu co žel z antény. Čili bez krabičky a dalších serepetiček jde kabel od antény přímo do tuneru a obraz je jak víno.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru