Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zpomalený počítač

Vyhledání chyb na pevném disku


Některé problémy s počítačem můžete snadněji vyřešit a vylepšit výkon počítače zajištěním, že pevný disk neobsahuje chyby.


Otevřete složku Počítač klepnutím na tlačítko Start a potom klepnutím na příkaz Počítač.


Klepněte pravým tlačítkem myši na jednotku pevného disku, kterou chcete zkontrolovat, a potom klepněte na příkaz Vlastnosti.


Na kartě Nástroje klepněte ve skupinovém rámečku Kontrola chyb na tlačítko Zkontrolovat. Pokud vás systém vyzve k zadání nebo potvrzení hesla správce, zadejte heslo nebo proveďte potvrzení.

Chcete-li automaticky opravit problémy se soubory a složkami, které se při prověřování zjistí, klepněte na možnost Automaticky opravovat chyby. Jinak budou při kontrole disku oznámeny problémy, ale nebudou opraveny.

Chcete-li provést důkladnou kontrolu disku, zaškrtněte políčko Vyhledat a pokusit se obnovit chybné sektory. Toto prověřování se pokusí vyhledat a opravit fyzické chyby na vlastním pevném disku a jeho dokončení může trvat déle.

Chcete-li zkontrolovat chyby souborů i fyzické chyby, zaškrtněte políčka Automaticky opravovat chyby i Vyhledat a pokusit se obnovit chybné sektory.


Klepněte na tlačítko Start.

V závislosti na velikosti pevného disku může tato akce několik minut trvat. Nejlepších výsledků dosáhnete, když nebudete počítač během zjišťování chyb používat k jiným úkolům.

Poznámka:

Pokud zaškrtnete políčko Automaticky opravovat chyby u disku, který se používá (například u oddílu, který obsahuje systém Windows), budete vyzváni k přeplánování kontroly disku na příští restartování počítače.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny