Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdíl mezi deskami Via Epia

Tenhle kousek bude takovej pseudoserver do malé firmy. Je tam potřeba sem tam použít excelovská makra, která se nikomu nechce přepisovat do OpenOffice a zatím se tam kvůli tomu drží hlučná, pomalá šunka s Win95. Poleze se na to přes VNC dle potřeby z libovolného PC nezávisle na platformě. Dále se na to budou zálohovat nejdůležitější data a časem se jistě ještě nějaké další použítí najde.
Pro sebe si taky jeden kousek v zápětí budu pořizovat (CN10000 nebo EN12000) a plánuju to jako náhradu za běžné PC. Už mě nebaví přes léto sedět nad kamnama, která většinu času zahálejí a která se i přes značné odhlučnění za bezhlučná považovat nedají. Úspora energie je taky patrná. Původního PC se zatím zbavovat nebudu a pak se uvidí. Každopádně jsem nepociťoval u EPIA žádný dramatický pokles výkonu pro běžnou práci (web, pošta, Excel apod.).

dodatek: Neboť jsem neplánoval instalovat mechaniku, nepřiplácel jsem za paměť označenou jako low profile. Jaké bylo moje překvapení, když jsem zjistil, že ta běžná, kterou jsem koupil, se bez problému pod ten odnímatelný držák mechaniky vejde. Tolik ke speciálním dvakrát dražším pamětem... :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny