Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tisk, distribuce a prodej vlastního časopisu - z právního hlediska (o.s nebo musí být s.r.o.?)

Ahoj a dík, vím, že se tu ptám pořád, ale tak nějak nevím kde se jinde zeptat a tady jste mi zatím vždycky poradili dobře, takže..

To o.s. mě napadlo proto, že kamarádka má divadelní soubor a taky vybírají peníze za svá představení, dokonce jezdí po školkách a nechávají si za to platit. Kdyby neměli tak tupou produkční, i by si tím něco vydělali. Vedou prý nějaké jednoduché účetnictví, ale to jsem neviděl, neb se zdráhají jej ukázat.

Co se týče distribuce, dá se říci, že jen našim členům, v podstatě registrovaným odběratelům, případně možná nějaký prodej remitendy na burzách, přes inzeráty etc. Určitě necílíme na stánky, protože by se nám toho většina vracela a nikdo z nás si to z finančních důvodů nemůže dovolit, nestojí za námi velký vydavatel a investor.

To s.r.o. by bylo asi nejlepší, nicméně tam musí být 200 tis vklad, pokud se nepletu. Což je pro nás opět nereálné. Takže myslíš, že by šlo napsat to na jednoho člověka jako živnost? To mi ale zas nepřijde praktické, kvůli zodpovědnosti, ten jeden s tím sekne, něco se mu stane, apod.

Každopádně díky..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny