Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tisk, distribuce a prodej vlastního časopisu - z právního hlediska (o.s nebo musí být s.r.o.?)

Hojte,

náš projekt se pomalu rozjíždí a dostáváme se před zásadní otázku. Do teď časopis distribuujem ve formě PDF, nicméně po poslední akci, kde jsme prezentovali časopis mezi lidmi v reálu se ozývají lidé, že by o časopis měli zájem v tištěné podobě.
V podstatě časopis jako takový funguje, o obsah zatím nouze není, teď řešíme to, jak to udělat, abychom mohli těmto lidem zasílat časopis tištěný. Už mám kalkulaci na menší objem časáků a po nějakých propočtech se dostáváme i v barevném tisku na reálnou cenu.

Teď je ovšem otázka, jestli nám stačí založit o.s., s tím, že bychom pod jeho hlavičkou vytištěný časopis prodávali, samozřejmě s jednoduchým účetnictvím nebo musíme mít s.r.o, které je nereálné kvůli povinné jistině. Volbu subjektu brát i v ohledu k tomu, že bychom do budoucna rádi nabízeli placenou reklamu inzerentům.

A ještě, jak byste technicky řešili předplatné časopisu? Neradi bychom přijímali platbu na několik měsíců dopředu, protože nikdy nevíme co bude.

Díky za rady

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny