Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Digitální televizní signál..ach bože zlatej analog

Kupit STB s nastavovatelnou sirkou MF (medzifrekfencie) 8/7MHz. Da sa s tym dosiahnut zazracneho zlepsenia pri hranicnych urovniach signalu.
Bohuzial ani tato technika nieje vsemohuca ak kolise uroven signalu prekracujuca moznosti pre jeho spravne dekodovanie. Dost blbe je to, ze pre zasynchronizovanie dekodera je mat vyssiu kvalitu signalu ako pre jeho udrzanie v synchronizacii.
Povedane inak, signal sa nesmie moc menit v case prvotnej synchronizacie na datovy stream a to prave na dolnej hranici citlivosti prijimaca (dekodera).
Ako naraba STB so signalom je predmetom jeho firmware, ktory robi matematicke vypocty v zavislosti na SNR prijimaneho signalu a moze to robit v jednotkach spickovych, alebo priemerovanych. Podla toho aku metodu zvolil programator pri vypocte signalu, takym sposobom je aj reakcia prijimaca na zvlastne javy pri prijme signalu a to prave pri medznych urovniach silneho alebo slabeho signalu.
Tazko povedat ci som vam niecim pomohol, pretoze v sucastnosti je fakt, ze programy pre zariadenia pisu programatori aj ked zvycajne spickovi, ale bohuzial ich vedomosti z oblasti spracovania signalu a radioelektroniky su casto na dost biednej urovni.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny