Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Modrá Smrt ve Win 7, může být příčina grafická karta?

Zdravím všechny,

Mám počítač s CPU Intel Core i7 2600k 3,40 Ghz, RAM 8 GB, 2TB (2x1TB) HDD, ATI Radeon 6850 1GB, Win 7, 64 bit, počítač byl sestaven na zakázku v srpnu 2011 - konfigurace je tedy dle vlastního výběru (sestavovala firma s níž mám dobré zkušenosti).

Fungoval bez problémů, až na občasný výpadek grafického rozhraní počítače... nevím jak bych to popsal vypadá to asi jako když přepínáte barvenou hloubku... prostě se na monitoru zobrazí spousta horizontálních čar a ihned potom zase zmizí, monitor poté párkrát blikne. Po této události se vždy v levém dolním rohu obrazovky zobrazilo informační okno systému Windows o tom, že přestal odpovídat grafický ovladač AMD a byl úspešně obnoven.

Nevěnoval jsem tomu příliš pozornost, neboť vše se vždy sběhlo během několika vteřin, nedošlo ke ztrátě dat, atd. a za další se tento problém objevoval tak jednou za čtyři měsíce.

Dnes se objevil opět, avšak krátce po zobrazení informace o tom že se obnovil ovladač AMD došlo k dalšímu výpadku po kterém následovala Modrá obrazovka smrti, a tedy i nucený restart počítače. Zajmavé však je že onen druhý výpadek nastal potom, co jsem zkoušel spustit video na youtube. Místo videa se v jeho okně zobrazila zelená plocha a po kliknutí na tlačítko Play následoval celý sled událostí.

Osobně mám tedy dvě teorie: 1)Je chyba v grafické kartě, nebo jejím ovladači
2)Chyba je v prohlížeči Google Chrome, či Flash Playeru, neboť google chrome způsoboval modrou smrt i na jednom mém starším počítači s win xp.

Nemáte někdo tušení v čem by mohl být problém (potvrdit, nebo vyvrátit moje teorie), popř. jeho řešení?

Nevím co s tím, můžu každopádně zavolat odbornou pomoc (servisní techniky), ale přijde mi to zbytečné dokud se o tom někde neporadím...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tedy jak jsem po dlouhém pátrání zjistil modrou smrt zavinil soubor dxgkrnl.sys, na google sem našel…
Jarda18777 31.05.2012 17:45
Jarda18777
a jak si to odstranil nový
cookiessss 30.09.2012 14:22
cookiessss
přeinstalovat directx, pokud máš přesně stejnou chybu. poslední
lední brtník 30.09.2012 14:29
lední brtník

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru