Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Instalace Win 7- Chyba : Instalační program nemůže vytvořit nový oddíl

Zdravím. Mám takový problém, před čtením prosím berte na vědomí, ano umím hledat v googlu, a viděl jsem i pár příspěvků zde, ale bohužel žádné řešení nepomohlo. Pokusím se na notebooku nainstalovat win7 z flashky, všechno proběhne tak jak má, do doby než se dostanu k okénku "Kam chcete systém nainstalovat?" neboli výběr hdd, a i přes to že se mi tu ukáže disk 450GB (v ntb je jediný) a je nastaven jako primární, při výběru a pokusu o pokračovaní vyhodí chybu

Instalační program nemůže vytvořit nový oddíl systému nebo nalézt existující systémový oddíl. Viz soubory protokolu instalace Další informace.

Na to konto jsem se dozvěděl že valnou většinu problému způsobuje nastavení v biosu, ale tady nastává další problém, protože mám HP pavilion dv7 a teď si nevzpomenu přesně ale myslí že 6050(nebo hodně podobné číslo), a má snad nejchudčí bios co sem kdy viděl, kromě nastavení času, větráku a sítí, zde není nic (žádná možnost změny ide,sata ,nebo ACHI). Jen možnost změnit pořadí při bootu, USB DVD rom a tak, a dál ještě možnost vypnout boot z floppy a dvd. To je vše.
Disk je mimochodem uplně čistý, zformátovaný a nijak nedělený.

Omlouvám se pokud jsem zapoměl na nějakou informaci, jinak děkuju moc za všechny rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
TAk už je to vyřešeno. NA stolním počítači sem rozdělil disk na dva oddíly, pak vzal originál cd vis… poslední
Mario182 02.06.2012 16:58
Mario182

TAk už je to vyřešeno. NA stolním počítači sem rozdělil disk na dva oddíly, pak vzal originál cd vist, nainstaloval je na jeden oddíl, ten potom spustil a v těch vistách sem spustil instalačku win7. Pak stačilo smazat oddíl s vistama, byl tu sice problém s bootmrg, ale ten se dal jednoduše vyřešit přes opravu. Opravdu mě udivuje systém microsoft, kdy nedokáže spusti instalačku přes vypálené cd, ale oprava proběhla přes cd naprotosto normálně. Děkuju všem kdo radili a snažili se pomoc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru