Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Odhad ceny vytvoření a provozu náročnějších www.stránek

Vymenoval si kopec zbytocnosti a naopak si nepovedal par dolezitych veci.
V prvom rade novy web nebude mat niekolko 10k az 100k ludi denne, takze dovolim si povedat, ze ocakavania su vyrazne prestrelene.
Co bude obsahovat dana stranka, kolko bude mat podstranok a pod nie je dolezite.
Dolezite je ako budu pracovat dane aplikacie, ake narocne vypocty, vyhladavania a vyhodnocovania sa tam budu robit a podla toho vies navrhnut dany server. Je rozdiel, ci si 100 uzivatelov pozera fotky na databazovom servri alebo si 100 uzivatelov posta rozne videa v HD kavlite.
Preto sa neda urcite aky HW bude potreba, podla toho skromneho popisu by som zacal klasickym servrom + nejake pole na data (dolezite bude, ci je doraz na rychlost pola alebo jeho kapacitu). Neskor by som mozno oddelil databazovy server ak by bolo potreba, pretoze tie byvaju najviac zarazovane na servroch. Naklady pri kupe novych rataj s 6 cifernou sumou.
Dolezita je tiez otazka trafficu, pretoze hoci mnoho hostingov poskytuje neobmedzeny traffic, pri spotrebe tisisov terabajtov zo zahranicia by ta velmi skoro aj so serverom vyhodili a poslali ku konkurencii.
Vytvorenie webu moze trvat specialistovi mozno tak mesiac ak ma v danej oblasti dostatok skusenosti, timu urcite menej. Bavime sa samozrejme o engine, grafiku a dizajn by riesil niekto iny.
Rocne naklady sa odvijaju od prevadzkovych nakladov na servre a je rozdiel, ci tych serverov mas 5 alebo 15. Opat sa neda odhadnut. Radovo to bude 5 az 6 ciferne cislo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny