Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Parametre tejto stránky pre mazanie cache servera

Nehnevajte sa za toto nové vlákno, ale nejako si to tí správni vo vlákne o logu nevšimli, tak ešte raz:

Poprosím o nastavenie vlastností stránky tak, aby sa pravidelnejšie mazala cache proxy servera. Toto je odpoveď admina našej siete ohľadne cache servera:

ano, je cachovanie, kazda stranka si moze v parametroch nastavit prikazy pre cachovacie servere, ak nema ziadne, tak sa cachuju gify cca 48hod.

Ja mám staré logo ešte teraz a bol by som rád, keby stránka bola aj u mňa zobrazená korektne. Nechcite, aby som sem dával aj snímku obrazovky. Dodám len, že 48 hodín už ubehlo a ja márne čakám na nové logo.:-(

Edit:
Toto som teraz objavil od nášho admina:

autori stranky si mozu do hlavicky zabudovat ktorekolvek z meta-tagov na kontrolu cachovania, teraz tam nemaju vobec nic, mozu sa inspirovat www.pobox.sk,

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
<meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache, must-revalidate">
<meta http-equiv="Pragma" content="no-cache">
<meta http-equiv="Last-Modified" content="Sat, 29 Jul 2006 21:50:20 GMT">
<meta http-equiv="Expires" content="Sat, 29 Jul 2006
21:50:20 GMT">

u teba staci pockat den, dva.

drviva vacsina profi stranok ma vsetko nastavene ako treba a potom chodi tak ako ma, tzn. si natrafil na stranku, kde na to kaslu, ak maju dynamicky obsah/diskusie tak si maju nastvit cachovanie tak ako treba.

zmenené: 29 Jul 2006 21:57 GMT

Předmět Autor Datum
Nechtěl jsem to komentovat, ale řeknu svůj názor - na kterém jiném serveru by kvůli tobě měnili nast…
host 30.07.2006 21:45
host
Kešovanie stránok je nastavené tak, ako má byť. Ak by to tak nebolo, zobrazovali by sa nové príspevk…
los 30.07.2006 23:02
los
Dobre, takže po tvojom príspevku tomu už lepšie rozumiem. Nakoľko mám nastavené vo FF, že po ukončen…
msx. 30.07.2006 23:14
msx.
Nemusíš sa ho to pýtať, to bolo len také rýpnutie.
los 30.07.2006 23:23
los
Šmarjá :-? Pokud se ti logo nezobrazuje, tak prostě je ten gif ještě pořád na proxy serveru a chyba…
Vladimir 30.07.2006 23:18
Vladimir
NO ale keď to porovnám, že ako to ide oproti EDGE rýchlo, tak mi je hneď veselšie. Ozaj nové logo so… poslední
msx. 30.07.2006 23:28
msx.

Nechtěl jsem to komentovat, ale řeknu svůj názor - na kterém jiném serveru by kvůli tobě měnili nastavení stránek? Mně (a nejenom mně) se nové logo zobrazilo ihned po nahrání na server, nemyslíš že svůj podíl viny na tvých problémech má tedy tvůj poskytovatel, který se z toho snaží vykroutit a tak hází vinu na druhého? Prostě tvůj admin je lama (o tom svědčí i jeho poznámka o dynamickém obsahu).

Ty metatagy, které ti napsali, většina stránek nemá a přesto fungují... Takže mi to celé přijde jako jedna velká zbytečnost.

Nemám nic proti tomu, pokud se tam ty tagy přidají, jen mi vadí ten důvod a forma, jakou o to bylo žádáno.

Kešovanie stránok je nastavené tak, ako má byť. Ak by to tak nebolo, zobrazovali by sa nové príspevky s oneskorením. Výsledok by bol taký, že po vložení nového príspevku by si musel niekoľko minút čakať, aby si ho vôbec videl. Takže s kešovaním stránok problém nie je.

Problémom je kešovanie obrázkov. Nastaviť nekešovanie loga je úplny nezmysel, pretože logo sa mení iba výnimočne. Čo sa týka nastavenia nekešovania ostatných obrázkov, tak to je vo všeobecnosti tiež nezmysel, pretože by to zbytočne spomaľovalo zobrazovanie stránok. Toto sa robí len pri obrázkoch, ktoré sú z princípu dynamické (generované obrázky, zábery z webkamery a pod.). Takže kešovanie obrázkov tiež meniť nebudeme.

Ak Ti provider tvrdí, že obnovuje keš každých 48 hodín, tak po 48 hodinách by sa mal načítať nový obrázok (po Ctrl+F5). Ak to tak nie je, problém je u providera. Nie som provider, ale kešovať gify na proxy serveri až dva dni sa mi osobne zdá dosť dlho.

Hlavičky pre riadenie kešovania samozrejme posielame v rámci hlavičky HTTP a nie prostredníctvom meta tagov. Zaujímal by ma názor Tvojho admina, či je lepšie na to používať meta tagy a ako by pomocou nich nastavil kešovanie obrázkov (sorry za iróniu, ale nedalo mi to, keď si myslí, že na to kašleme ]:)).

Dobre, takže po tvojom príspevku tomu už lepšie rozumiem. Nakoľko mám nastavené vo FF, že po ukončení má vymazať cache, tak viem, že obrázok nový neuvidím ani po stlačení Ctrl+F5, ale uvidíme zajtra, možno sa to zmení. Ďakujem za vysvetlenie. Ak chceš, tak sa to admina opýtam.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru