Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 86x nebo 64x

Aký je rozdiel medzi 32-bitovou a 64-bitovou verziou systému Windows?

Označenie 32-bitová a 64-bitová verzia sa týka spôsobu, akým procesor počítača (označuje sa aj ako jednotka CPU) spracováva informácie. 64-bitová verzia systému Windows využíva veľkú pamäť RAM efektívnejšie ako 32-bitový systém.
Ktorú verziu systému Windows 7 nainštalovať: 32-bitovú alebo 64-bitovú?
Ak chcete nainštalovať 64-bitovú verziu systému Windows 7, potrebujete procesor, ktorý umožňuje spustenie 64-bitovej verzie systému Windows. Výhody používania 64-bitovej verzie operačného systému sú najzreteľnejšie v prípade, že máte v počítači nainštalovanú veľkú pamäť RAM, zvyčajne s veľkosťou 4 GB alebo viac. V takýchto prípadoch pri súbežnom spustení viacerých programov a častom prepínaní reaguje 64-bitový systém lepšie, pretože 64-bitový operačný systém dokáže efektívnejšie pracovať s väčšou pamäťou ako 32-bitový operačný systém.
Môžem v počítači so 64-bitovou verziou spúšťať programy pre 32-bitovú verziu?
Väčšina programov navrhnutých pre 32-bitovú verziu systému Windows bude fungovať aj v 64-bitovej verzii systému Windows. Dôležitou výnimkou sú mnohé antivírusové programy.

Ovládače zariadení navrhnuté pre 32-bitovú verziu systému Windows nefungujú v počítačoch so 64-bitovou verziou systému Windows. Ak sa pokúšate nainštalovať tlačiareň alebo iné zariadenie, ktoré má k dispozícii iba 32-bitové ovládače, toto zariadenie nebude pracovať správne v 64-bitovej verzii systému Windows. Ďalšie informácie o vyhľadávaní ovládačov sa nachádzajú v téme Aktualizácia ovládača hardvéru, ktorý nepracuje správne alebo na webovej lokalite výrobcu zariadenia. Informácie o ovládačoch môžete získať aj na webovej lokalite Poradca pre inováciu na systém Windows 7.
Môžem v počítači s 32-bitovou verziou spúšťať programy pre 64-bitovú verziu?
Ak je program navrhnutý konkrétne pre 64-bitovú verziu systému Windows, nebude fungovať v 32-bitovej verzii systému Windows. (Avšak, väčšina programov navrhnutých pre 32-bitovú verziu systému Windows bude fungovať aj v 64-bitovej verzii systému Windows.)

Ovládače zariadení navrhnuté pre 64-bitovú verziu systému Windows nefungujú v počítačoch s 32-bitovou verziou systému Windows. Ďalšie informácie o vyhľadávaní ovládačov sa nachádzajú v téme Aktualizácia ovládača hardvéru, ktorý nepracuje správne alebo na webovej lokalite výrobcu zariadenia. Informácie o ovládačoch môžete získať aj na webovej lokalite Poradca pre inováciu na systém Windows 7.
Ak mám 64-bitovú verziu systému Windows, musím mať pre svoje zariadenia 64-bitové ovládače?
Áno. Všetky hardvérové zariadenia potrebujú 64-bitové ovládače, aby mohli pracovať v 64-bitovej verzii systému Windows. Ovládače určené pre 32-bitové verzie systému Windows nepracujú v počítačoch so 64-bitovou verziou systému Windows.

Ďalšie informácie o vyhľadávaní ovládačov sa nachádzajú v téme Aktualizácia ovládača hardvéru, ktorý nepracuje správne alebo na webovej lokalite výrobcu zariadenia. Informácie o ovládačoch môžete získať aj na webovej lokalite Poradca pre inováciu na systém Windows 7.
Je jedno čo ukradneš, ak vieš čo s tým...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny