Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem opotřebení baterie u nového netbooku asus eee

Aký program dokáže vypľuť tie hodnoty? ::)

Ďalšia vec je, že software takéto veci nikdy nedokáže detekovať na 100% (stačí sa pozrieť napríklad na merania napätí v zdroji), predsa len čítať chemické procesy v batérii prostredníctvom programu je dosť ťažká úloha...
Ten program vychádza zrejme z rozdielu hodnôt full_charged_capacity/designed_capacity. A áno, rozdiel plne nabitej a papierovej kapacity batérie tým percentám odpovedá.

Nedokážem si predstaviť na akumulátore merať niečo iného než napätie/prúd/teplotu (ich priebeh). Odhad full_charged_capacity hodnoty asi bude výsledkom analýzy týchto hodnôt (zmenou oproti výrobným hodnotám?). Schopnosť akumulátoru absorbovať/poskytovať energiu je tak asi odrazom nestálych (ne)vratných chemických/štrukturálnych zmien.

Akumulátor typu LiION = kapacita klesá s časom nie s opotrebením, je úplne jedno ako baterku nabíjate a vybíjate, aj keď sa nepoužíva, stále v nej prebieha rozpad až je baterka nepoužiteľná. To ako dlho vydrží je dané podľa môjho názoru predovšetkým výrobcom a určením tovaru.

Dnešné spotrebné LiION batérie sú na 3/4 kapacite už keď si ich kupujete, nejakú dobu ležali v sklade a veselo sa rozkladali.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny