Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záloha ("mirror to file") Windows 7, čím?

Dnes přijde manželce nový PC, budu instalovat aplikace, zkoušet XP mode atd. Samozřejmě taky postupné kroky zálohovat.

Doma mám Acronis True Image (používám výhradně bootovací verzi, bez instalace) z roku 2007, ten se asi s W7 kamarádit moc nebude. Než případně koupím poslední ATI 2012, bude příští týden a já to chtěl dělat přes víkend.

Co použít jako náhradní (a možná trvalé) řešení? Mám poslední UBCD 5.1.1. Je možno stáhnout i Hirens'Boot CD (poslední verze 15.1 je z prosince 2011)*)

Jaký (preferuji bootovací) nástroj na zálohu/obnovu partition vybrat? Zkušenost mám právě jen s Acronisem a kdysi dávno s NortonGhostem (z dob Norton SystemWorks 2000 pro W98).

W7 budu mít pod pazourama (nepočítaje NB dcery) vlastně poprvé. Někde jsem četl, že W7 si vytváří jakousi speciální 100MB partition, jak se při zálohování/obnově vypořádat s tím? W7 budou předinstalovány (64bit). V případě nějakých neřešitelných nekompatibilit budu moci nainstalovat 32-bit verzi (jedná se o neOEM W7-Pro).

Díky za tipy.

-----
*) HB už údajně není snůškou warezu, komerční verze sw byly před nějakou dobou z balíku vyházeny.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky za tipy. Ještě se zeptám k těm W7, co s tím 100MB oddílem? Dle montážního/testovacího listu (P…
L-Core 15.06.2012 13:05
L-Core
Evidentně to máš zatím čisté ("D" /či jiná datová/ partišna ještě neobsahuje uživatelská data), nakl… nový
mif 15.06.2012 20:37
mif
jednorázově zazálohovat, jeho obsah se může změnit leda při dalším čtvrcení disku. je normální, že j… poslední
lední brtník 15.06.2012 21:06
lední brtník

Díky za tipy.

Ještě se zeptám k těm W7, co s tím 100MB oddílem? Dle montážního/testovacího listu (PC už došel, ještě jsem jej ale nezapínal, anžto jsem byl vyhnán séci trávu na dvůr) tam je. Bez písmena, za MBR, před "C".

Zálohovat jej taky?

Evidentně to máš zatím čisté ("D" /či jiná datová/ partišna ještě neobsahuje uživatelská data), naklonoval bych celý disk včetně rozmístění oddílů. Jak už bylo uvedeno, NG nad jedenáct a půl by to měl umět i se SATA v AHCI. Acronis asi taky, neb jej mám coby bloatware v notésku, jen se jmenuje "Lenovo cosi..." :-) (ale funguje dobře).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru