Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Příznaky nabourání do PC přes net? Obrana? Trestný?

Zdravím,

v poslední době se pc začal chovat podivně, vzhledem k tomu, že jisté lidi by mohly zajímat jisté věci v souvislosti s mým loňským dotazem, tak bych se tomu ani nedivil. Štamgasti vědí.

Příznaky:
- záhadné mizení sušenek - stává se mi, že mi (ASI) zmizí sušenky, projevuje se to tak, že např. zde na poradně zničehonic zmizí označení přečtených dotazů. Také se stává, že stránka je již načtená, ale točící kolečko v hlavičce značí činnost.
- našel jsem trojana v sadě M Office
- našel jsem aplikaci HackAKM (nepamatuji si přesně) ve win32
- youtube mi zablokoval obsah pro podezřelou činnost na mé síti
- při ukončování flešky nelze odebrat - stále pracuje, ačkoliv je vše vypnuté (možná to s tím nesouvisí)
To jsou zatím věci, které mě teď napadly, spoustu nevysvětlitelných záležitostí kolem práce s pc přejdu bez nějakýho řešení, bo na to nemám čas.

Zatím jsem sejmul toho trojana, vymazal tu aplikaci, v HJT pozabijel "neznámo", ještě si v přestávce projdu msconfig, ale myslím si, že tohle nemá moc význam - stále dokola mazat něco, co mi tam zas někdo najebe.
Především bych chtěl říct tomu šulínovi, že nejsem tak blbej, abych projekt dělal na online pc, když jsem se prásknul na pc poradně (krom toho mi jeden milionovej projekt, kterej dodnes jede už ukradli), veškerá práce je dělána na offline booku s vlastním netovým připojením, který využívám jen pro email. Zavádím další opatření ve stylu absultní eliminace jakéhokoliv přenosu informací mezi těmito pc. Takže vše co z mýho booka dostane jsou nezaživný fotky, videa, kraviny a pár webů vč. porna. O projektu se nedozví nic a krom toho, projekt je tak složitej, že bez úplných informací nebude nikdo schopen ho zrealizovat.

Teď dotazy:
jak toto prověřit?
nemám čas na to, abych svůj pc čistil, nastavoval kdejaká složitá sw opatření (a ani na to nemám hlavu), takže prosím rady nějakých jednoduchých řešení, jak případnému útoku zamezit (pokud taková řešení existují, ale předpokládám, že nic není 100% - krom vytažeí kabelu, ale net potřebuji mj. k dohledávání infa, když už bych omezil zpravodaj, FB, poker a porno :D).
kdysi jsem tu četl, že provozovatel stránky si může od každého návštěvníka vycucnout všechny sušenky (má teorie o mizejících sušenkách) - je to opravdu možné a co může ještě provozovatel webu v této souvislosti?
a poslední dotaz - vzhledem k tomu že mám teď dost práce zvažuji, že bych booka vzal, odnesl na cajty a podal trestný oznámení - jaký je postup? má to smysl? Ilegální sw tu snad nemám a za filmy a hudbu mi nic nemůžou, pokud se něco nezměnilo.

Jsem přesvědčen, že se mi sem fakt někdo nasomroval, či mi do pc nasadil nějakou mrchu - v souvislosti s projektem mi to je u prdele - protože, tan mám prostě off a žádny fyzický přenos již nebude, ale pár přenosů flešky proběhlo, takže nějaký bordel může být i vtom druhém a pc a ten může komunikovat ve chvíli, kdy se připojím kvůli mejlu. Každopádně teď pracuji tna online pc tak, jakoby mi furt někdo stál za zády a prakticky počítám se všemi možnými riziky ( i třeba paranoidními či science-fiction) a tomu podmiňuji práci na projektu. Každopádně v souvislosti s mým soukromím mě to štve - značně jsem kvůli tomu omezil přístup nejen na poradnu.

Všem moc díky za rady

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky všem za věcné reakce! Dotaz nechám ještě otevřený, neb se budu ve volném čase zabývat doporučen… nový
Boeing 22.06.2012 19:58
Boeing
cize na radu na net s linuxom si sa vykaslal, ale zase si si tam dal komodo, ktory ta otravuje s blb… poslední
hoppus 22.06.2012 20:01
hoppus

Díky všem za věcné reakce!
Dotaz nechám ještě otevřený, neb se budu ve volném čase zabývat doporučenými opatřeními, neboť to pro mě fakt není záležitost jednoho odpoledne :D

Zatím mám mj. ten comodo, kterej jsem snad nastavil dobře, sice mě ze začátku otravovalo každou chvíli okno s povolením komunikace, ale mám snad neplacebo jistotu, co lítá ke mě a ven, ikdyž je mi jasné, že hack neproběhne pomocí programu HACKYOURPC :D

cize na radu na net s linuxom si sa vykaslal, ale zase si si tam dal komodo, ktory ta otravuje s blbostami ako nastavenie komunikacie. hmm, zaujimave. v kazdom pripade sa tesim na tvoj projekt! (snad to nebude mat nic s pc, lebo ak by mal tak asi milionove hodnoty mat nebude podla tvojich znalosti)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...