Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nokia n95 8gb MAPY&RYCHLOST DOWNLOAD

ahojda.je okolo 3hodin rano,vedro,tak nemohu usnout.Napadlo me poresit problem s mo nokii n95 8gb.
1,Nokia maps bud neumim ovladat,coz umim,nebo nevim.všude na youtube jsou videa, jak si spustí nokia mapy a okamžitě je gps vyhledá , kde se aktuálně nachází a celkově ovládání těchto map mi připadá jednoduché . Já je spustím a nic . Přistupovi bod mám na simce a tam aktivovaný internet na největší rychlost .nic dávám tam poloha gps a nic nehledá hardware je v pořádku.zkoušel jsem i internet na wifi, žádná změna.nevíte prosím?

2, telefon mi strašně pomalu stahuje na simce z netu.dejme tomu má stejném serveru mi jednou stahuje 100kb/s i vic,pak nekdy jen 1kb.na stejném místě doma na 3g Už mockrát jsem dával update service nebo jak se to jmenuje, furt stejný

Nevíte třeba o nějakých mapách, které jsou je stažení zdarma a komplet celé zdarma? Díky za rady
Fakt sorry ale moc nevidím na obrazovku tak neřeste případný překlep díky

Předmět Autor Datum
ad 1. U starších telefonů není (nemusí být) implementovaná funkce A-GPS (to je ta rychlá synchroniza…
touchwood 01.07.2012 08:59
touchwood
Diky za odpoved.v1.2 wk48 b01 opengl lm nm To by mela byt ta verze,ja jen,ze znama tento tel taky me…
Macko 01.07.2012 10:19
Macko
tak jsem stahl Nokia maps 3.0 asi nejnovejsi pro o.s s60.ta by i mozna slapala,ale chce to,abych kou… poslední
Macko 01.07.2012 11:19
Macko

ad 1. U starších telefonů není (nemusí být) implementovaná funkce A-GPS (to je ta rychlá synchronizace). V opačném případě může trvat až 30 minut (a to při dobrém sigálu, tj. při dobrém výhledu na celou oblohu) než si telefon z družic "odchytí" aktuální info o jejich poloze (toto info se vysílá právě ve výše zmíněném intervalu). Byla-li navigace používána krátce předtím, toto není potřeba. Alternativně lze tyto informace stáhnout přes wifi/gprs z internetu (zde ovšem záleží na verzi Map). Třetí varianta je A-GPS pomocí triangulace mezi vysílači BTS, na základě síly jejich signálu. Bylo by vhodné sdělit, jakou verzi Map používáš.

ad 2. Mobilní připojení není garantovaná služba. V pomyslné hierarchii spojení mají data nejnižší prioritu (nejprve hlas, pak data na úrovni jednoho timeslotu a až nakonec GPRS a spol. s použitím více timeslotů). Tedy rychlost stahování může opravdu klesnout až někam k 9600b/s, což je ten 1kB/s. Takže pokud je v okolí jen jedna BTS s kvalitním signálem a více hovorů, je možné, že se rychlost sníží. Dále je třeba brát v potaz agregaci za BTS (více stahovačů na jedné BTS) a v neposlední řadě pak FUP.

Diky za odpoved.v1.2 wk48 b01 opengl lm nm
To by mela byt ta verze,ja jen,ze znama tento tel taky mela a normalne ji ty nokia maps uplne v pohode navigovala,zeptal bych se,ale odstehovala se.Tento telefon ma GPS CIP. Takze to by melo byt v cajku.Daji se tam prej stahnout nejake garmin navigace.Mrknu ted na ne ;)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru