Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router Evolve AP699 jako repeater?

Dobrý den,
pořídil jsem si wi-fi router s moznosti repeateru od znacky evolve (http://www.alza.cz/evolve-ap699-wifi-klient-d13575 8.htm). Potreboval bych poradit jak ho nastavit aby sloužil jako repeater (u lepších značek jsem viděl že stačí vybrat mode a zvolit síť kterou chce uživatel rozšířit). Hlavní modem/router jsem nasavil na G mode only a síť jsem nijak nešifroval. Když si to nepujde tak ho proste vrátím a koupím jiný.

Předmět Autor Datum
Tak už jsem to nejakym zazrakem zbastlil. V Operating mode se musi vybrat wireless > v Basic Setting…
MedaBeda 05.07.2012 13:53
MedaBeda
Po letech čtu váš příspěvek. Protože se rodičům doma právě tento přístroj válí + potřebují rozšířit…
Lapin 28.03.2018 15:08
Lapin
doporučuju odhodit daleko a zalehnout nohama k epicentru výbuchu. tyhle staré realteky už jsou 5 le…
touchwood 28.03.2018 15:20
touchwood
Dobře, děkuji z tip. RB941 umí rozšířit signál? Jinak zpět k Evolve - dostal jsem se sice do nastav…
Lapin 10.04.2018 11:00
Lapin
nevím co je "rozšířit signál" - pokud se jedná o pobočné AP, tak ano. Jedná-li se o nestandardní tzv… poslední
touchwood 10.04.2018 12:17
touchwood

Tak už jsem to nejakym zazrakem zbastlil. V Operating mode se musi vybrat wireless > v Basic Settings vybrat mode client a ulozit > v site survey dat refresha vybrat sit kterou chcete expandovat > a potom se musite vrati zpet do Basic settings a zaskrtout policko "Enable Universal Repeater Mode (Acting as AP and client simultaneouly)" > potom vyplnit nazev expandovane site (Nejlepsi asi bude kdyz date stejny nazev site jako vysila main modem/router, aby se zarizeni prepojovali samovolne) A MELO BY TO FUNGOVAT. Děkuji vam za pomoc, a toto tema muzete uzavrit.

Dobře, děkuji z tip. RB941 umí rozšířit signál?

Jinak zpět k Evolve - dostal jsem se sice do nastavení, ale v nebyl jsem s to připojit se k WLAN. Sice jsem zadal její název (Enable Universal Repeater Mode (Acting as AP and client simultaneously)) + SSID of extended interface, ale nikde se mě zařízení neptalo na heslo té rozšiřované sítě, takže celkem předvídatelně k zesílení signálu nedošlo. Co počít, napadá vás?

P.S.: I když je to krám, nechci se tak rychle vzdát. ;-)

nevím co je "rozšířit signál" - pokud se jedná o pobočné AP, tak ano. Jedná-li se o nestandardní tzv. "repeater," tak ne, a nikomu tyhle prznítka pásma nedoporučuju.

edit: s ohledem na to, jakým způsobem tyhle "repeatery" fungují, se nelze divit nekompatibilitě, výpadkům a zpomalování wifi sítě. Čekáš-li, že se diluviální bazmek bez potíží spojí s moderním AP/routerem, operujícím na N-ku a ještě s AES, je to hodně odvážné očekávání. Pokud nechceš tahat kabely, pořiď si powerline set zkobinovaný s AP.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru