Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kdo rozesílá nevyžádané e-maily (spam)

Kdo si počká, ten se snad i dočká, ale aby mu za tu dobu nechodilo na email nic jiného než pouze spam :-) A pokud to někoho baví a je tomu ochoten věnovat svůj čas s nejistým výsledkem, do toho nebudu nikomu nijak mluvit, ale je to poněkud sysifovská práce.
Ale opravdu jenom idiot si nechá filtrovat obsah zprávy nebo její předmět a ne emailovou adresu nebo její část. Tak doufám, že tohle nikoho snad ani nenapadne :-D
Předpokládám, že normální lidé si nevytvoří vlastní email se zastoupením slova sleva, levne, koupe, apod. Stačí při vytváření pravidel používat pouze hlavu a není žádný problém. Kdo nemá poštovního klienta a používá přístup na svůj email pouze přes net prohlížeč, tak snad každý provozovatel má tyto filtry a třeba seznam.cz má filtry dosti slušné a zvládne si je nastavit každý, kdo umí používat klávesnici a myš.
Samozřejmě spameři jsou stále vynalézaví a používají různá slova, proto je třeba čas od času pravidla aktualizovat. Vše zabere rozhodně méně času, než ona detektivní práce. Jo kdyby u nás fungoval právní systém jak má, pak bych tomu ten čas obětoval, protože bych měl jistotu, že to neskončí pouze ztrátou mého času a spameři si vesele budou emaily posílat dále. Takhle nezbývá nic jiného než nastavení filtrů a ignorování dementů co si myslí, že tím spamem si získají zákazníky. Je to totiž stejné, jako by vám věčně někdo volal na mobil, nebo zvonil u dvěří a něco nabízel. Asi by brzy dostal přes klapačku, nebo ti mírnější by přestali otevírat dveře a zvedat telefon s neznámým číslem a o nějakém potencionálním zákazníkovi už tady nemůže být vůbec řeč. Ale těmto spamerům to stále jaksi nedochází :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny