Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr dotykového mobilu

Dobrý den,
něco jsem načetl, ale pro mě není nad diskuzi :-). Jak název napovídá, rád bych se poradil o výběru nového mobilu, na trhu se nevyznam, mohli by jste mi poradit nějaký ekvivalent? Zatím jsem si totiž vybral Xperia ray od SE a nenašel jsem žádný vhodný na porovnání. Cena by se měla pohybovat kolem 5000-5500Kč. XpR má displej 3.3", ale právě toho se trochu bojím a klidně může být ekvivalent s 3.5". OS Android. Rád bych taky, aby to byl slušný fotomobil.

Předem díky všem za rady.
PS: Kdyby mě ještě něco napadlo, dopíšu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dnes jsem vyrazil do obchodu (sice Tmobile, ale je nejblize). Dozvěděl jsem se tam takovou nemilou n…
Firello 16.07.2012 19:43
Firello
Četl jsem, že Xperii P hodně shazuje baterka. Nějaká neoficiální větší (nevím v jakém cenovém rozmez…
Firello 17.07.2012 09:03
Firello
Dohledal jsem se odpovědi (se divím), uple nahodu v nejake recenzi psali, cituji: "Baterie není bohu…
Firello 17.07.2012 12:20
Firello
Takhle to teda budeš vybírat dlouho, to je jasné, že dokonalý mobil neexistuje, na každém něco najde…
lk1 17.07.2012 13:41
lk1
To máš určitě pravdu, s nějakýma detailama se u jednotlivých mobilů smiřuji, ale já mobil nepořizuji…
Firello 17.07.2012 14:13
Firello
Potom uvazuj nad Samsung Galaxy Ace 2, uz jednotka mala skvely fotak, ozaj som bol prekvapeny s tych…
Dreamer 18.07.2012 00:58
Dreamer
Nevím, kdy se finálně rozhodnu, ale Ace 2 stále není v prodeji a ještě nevím, kdy se tam dostane + v…
Firello 18.07.2012 10:00
Firello
Ake otazniky? Heureka nie je dokonala, dal som ti uz recenziu, tam su vsetky parametre a informacie:…
Dreamer 18.07.2012 13:28
Dreamer
na Heurece koukam jen na nejnizsi mozne ceny. Nejvíce si čtu a porovnávám na MobilManii. poslední
Firello 18.07.2012 13:46
Firello

Dnes jsem vyrazil do obchodu (sice Tmobile, ale je nejblize). Dozvěděl jsem se tam takovou nemilou novinu, že SE Arc S nemají, protože značka Sony Ericsoon končí a Arc S doprodali. Co je na tom pravdy? V tom případě .. mám jít do koupě mobilu, jehož značku "zruší"? .. Potom už můžu počkat na opad ceny Sony Xperia P :-/. To asi nějak rychle dolů neklesne že? :-)))

Dohledal jsem se odpovědi (se divím), uple nahodu v nejake recenzi psali, cituji: "Baterie není bohužel uživateli zpřístupněna, její výměna je tak nemožná".
Tudíž tato vlastnost dělá z Xperie P mobil cca na 2 roky, pote začne baterka byt horsi nez vubec je. To mě tedy velmi mrzí

Takhle to teda budeš vybírat dlouho, to je jasné, že dokonalý mobil neexistuje, na každém něco najdeš.
Myslím, že na základě toho, co jsi přečetl a nastudoval, musíš teď přece dojít do krámu, tam vzít cca 3 mobily do ruky, a podle okamžitého pocitu - príma, nesedí v ruce, moc těžký, moc růžová barva, atd. - teď přece už mobil vybrat lze?

To máš určitě pravdu, s nějakýma detailama se u jednotlivých mobilů smiřuji, ale já mobil nepořizuji každý rok, starý mám SE K700i (který nevím kdy vydali), ale už to bude pár let. Tudíž, jsem se ted setkal prvně, že baterie je vestavěná a nelze vyměnit. Baterie tušim mají kolem 1200 cyklů, na jak dlouho to vyjde? 2 roky? A jestli mi baterie v mobilu nevydrží ani celý den a po několika rocích bude kvůli baterce na odpis celý mobil, to je pro mě zřejmě zásadní faktor.

Potom uvazuj nad Samsung Galaxy Ace 2, uz jednotka mala skvely fotak, ozaj som bol prekvapeny s tych fotiek, slabe bolo ale video a baterka, video je teraz HD (aj ked podla recenzii nie dokonale, ale urcite 100x lepsie ako ta mazanica v jednotke), baterka je tiez lepsia a da sa menit.

Nechcem ti ho vnucovat, len ho nezavrhuj, navyse ak chvilu pockas, mozno aj cena este klesne.

Nevím, kdy se finálně rozhodnu, ale Ace 2 stále není v prodeji a ještě nevím, kdy se tam dostane + ve specifikacích na netu má spoustu otázníků. Mobil je to výborný, nepatrný mínus má, ale kvůli otřepanému vzhledu a 3.7 displej (jestli se nepletu) + už to není daleko od 4", ale 4" se mi v obchodě jevily jako nejoptimmálnější. Musel bych si ho pak vyzkoušet no.

Takže se koukám na:
SE Xperia Arc S (významné mínus je kvůli ukončené značce - fakt nevím jestli do něj jít + 4.2" (zase nepatrná odchylka od 4 - ještě jsem ho nedržel)
Sony Xperia P (velice mě nadchl, ale nevím, jestli za tu opravdu navýšenou cenu stojí (nevím kolik stojí nejlevnější český distributor, ale heureka vyplivne něco okolo 7800). Menší baterie po kvantách přečtených komentářů se mi nejeví až tak zle (v nejhorším po letech zkusím sám nebo v servisu vecpat něco většího). Paměť (cca 13 mi zbyde?) si myslím stačí (známý má 8gb a vystačí). Tudíž jediné mínusy se dají přežít, jinak už mě může jen překvapovat.
Samsung Galaxy Ace 2

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru