Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ten "správny" čas - kedy je najvhodnejšia kúpa notebooku

Četl jsem Tvůj doplňující příspěvek níže, přesto drobně upřesním tady (jen tak bokem).

Kdyz uz mu doporucujes Thinkpad a mluvis o vymene DVD za baterku apod., tak taky musis rict, ze tuto moznost nemaji levny smejdy, ktery taky patri do rady Thinkpad.
Tu možnost výměny DVD mechaniky za ("ultrabay") baterii nenajdeš (už po druhou generaci) u většiny ThinkPadů (možnost výměny mechaniky za druhou baterii byla zachována pouze u "T" řady se sníženým profilem, tj. s malým písmenem "s" za číselným značením - např. "T420s"), samozřejmě výměna mechaniky za druhý disk je stále možná. Místo baterií do ultrabay byla zavedena možnost spodní "slice" baterie (přes dokovací konektor).

Co se týče pantů - problémy byly zvláště u R400/T400/500 s jejich "tuhým" chodem. Také (tím) brzo odešly co se týče funkčnosti (brzké vyklání displaye). Zprvu je Lenovo zdarma vyměňovalo v rámci záruky, ovšem velmi brzy s tím skončili. Já mám kupříkladu doma dva a půl roku ThinkPad R400, tahám jej sebou téměř každý den, otevírám a zavírám několikrát denně. Nevím, možná štěstí, chodí dosud téměř jako když byl notebook nový (neotvírám ale víko stylem "šup, šup", od počátku jsem zvolil způsob velmi pomalého odklopení, zajímalo mě, zdali to může mít nějaký význam - možná na tom něco bude). Jinak ulomení (spíš vytržení ze základny) pantů bylo spojeno právě s některými uživateli s ohledem na tuhý chod pantů, ale zas takové množství jich snad nebylo, pozor. S konstrukcí měla významnější problém, pokud si uvědomuji, "ztenčená" T400s, tady bylo nemálo případů s praskáním kastly, často i právě kolem pantů.

Ad ventilátor - jeho životnost, to věc všeobecná u všech notebooků.

mnohem horsi plast pouzity na misto pred klavesnici, promackava se , nekde praska
Porovnej konstrukci "T" se zbytkem stejně zaměřené konkurence. Nakonec zjistíš, že je např. onen ThinkPad "T" pořád jedním z nejlepších řešení. Jinak něco pro zajímavost: http://www.lenovoblog.cz/2011/01/velke-videosrovna ni-konstrukce.html

Ad panty - komentář už výše.

displej na hovno, ale to maji vsechny rady T, ktery jsem mel od dob T40. Jediny dobry displej mela T43 ve velkosti 15" s panelem IPS, bylo jich hodne malo a ja jeden mel, i levny Acery maji lepsi displeje, nez rada T za 30 a vice tisic, nemam na mysli rozliseni, ale podani barev, kontrast, atd., i ten hnusnej lesklej displej je lepsi, nez matny na drahym Thinkpadu
Displaye, které se nacházejí v ThinkPadech "T", jsou tytéž, jež se nachází i u přímě "business" konkurence (např. HP Elitebook "p", Probook "B", Latitude "E" apod., nebavíme se teď o některých možnostech IPS panelů u vybraných workstationů, tabletů, či vyšší konfig. ThinkPadu X220/23O apod.). Tedy většinou TN kousky (ty 15" s vyšším rozlišením - než základní HD - vždy lepší - tzn. kontrastem, barevným podáním, pozorovacími úhly) od LG, Samsungu, AUO, popřípadě několika málo dalších. Z novějších ThinkPadů měl neTN display - vydáním po T43 (15", Flexview 1400 x 1050) - samozřejmě i ThinkPad T60 . V nové éře ThinkPadů byl první IPS "vlaštovkou" až panel ve vyšší konfig. X220.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny