Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotaz na DC++

Zdravím.:-) Mám 3 dotazy na DC++ :

1. V nastaveniach programu som si nastavil, aby program automaticky prerušil download od užívateľa, od ktorého klesne rýchlosť downloadu pod určitú hodnotu (ktorú som si nastavil). Avšak v skutočnosti to program nikdy nespraví a download stále pokračuje aj nižšou rýchlosťou( ako tou, ktorú som nastavil).Prečo???

2. Je možné dosiahnuť to, aby som vystupoval ako aktívny užívateľ, jednoduchým udelením výnimky pre program DC++ v nastaveniach firewallu ( ktorý je súčasťou Service Packu 2 pre XP)?, a teda, aby využívanie tejto výmennej siete nebolo chránené firewallom ( a ja by som vystupoval ako aktívny užívateľ). Počul som o tom, že sa dá nastaviť aktívne pripojenie aj za firewallom, ale ja som v tom začiatočník, takže toto by som nechcel robiť.

3. Nespomaľuje príliš kapacitu linky automatické vyhľadávanie ďalších zdrojov ( teda, keď program vlastne sťahuje množstvo filelistov od iných užívateľov? Aké máte s tým skúsenosti?

Za zodpovedanie ktorejkoľlvek z otázok vopred VĎAKA!!!:))

Předmět Autor Datum
1, počítá se průměr za minutu, pokud tedy jenom na chvilku rychlost klesne, tak se to neodpojí. Poku…
Myšan 14.08.2006 18:37
Myšan
1. Používam DC++ verziu 0.691.Pred nastavením som si ešte čítal aj Help k programu a tam bolo napísa…
giorgio 14.08.2006 19:08
giorgio
Body 2 a 3 uz byly zodpovezeny, takze k bodu 1 - me to nefungovalo nikdy a ze jsem si s tim vyhral.… poslední
Redmarx N 15.08.2006 00:56
Redmarx N
ad 2) V nastavení firewallu je přímo záložka "výjimky". Tam stačí program přidat. Druhým předpoklade…
anarchist 14.08.2006 18:40
anarchist

1, počítá se průměr za minutu, pokud tedy jenom na chvilku rychlost klesne, tak se to neodpojí. Pokud se to neodpojí nikdy, tak to máš asi nějak blbě nastavené, protože toto mi vždycky fungovalo. Nepíšeš jakého máš přesně klienta, tak nemůžu poradit více. Je to CZDC++ nebo strongDC nebo dokonce ještě nějaký jiný?

2, pro aktivní režim potřebuješ veřejnou IP od svého provozovatele (nebo směrování portů, ale 90% poskytovatelů toto neposkytuje) , pokud ji nemáš, tak ti žádné nastavení nepomůže a budeš vždy jen pasivní.
Pokud ji máš, tak není třeba vypínat firewall - ZoneAlarm a na druhém PC s klasickým Windows firewallem to vždycky fungovalo jak má, ale musel jsem program v nastavení "odblokovat" - u toho XP firewallu, to ostatně musíš vždycky, tuším i při pasivním přenosu. Myslím to není žádné velké bezpečnostní riziko. U zonealarmu není třeba nic přenastavovat stačí jen povolit komunikaci pro daný program.

3, zpomaluje ale pouze minimálně, pokud máš stahovací rychlost více než 4 kB/s což předpokládám že ano, tak je toto zpomalení neznatelné - řádově cca o 0,5-1 kB/s ani to ne.

1. Používam DC++ verziu 0.691.Pred nastavením som si ešte čítal aj Help k programu a tam bolo napísané, že default hodnota, pod ktorú to odpojí je 1024 B/s. Ale keď som sa dostal k nastaveniam, tak tam nebola v tých nastaveniach predvolená (zapísaná) žiadna default hodnota (teda tých 1024B/s). No tak som si tam zvolil svoju hodnotu. Možno je to tým ako hovoríš, že to počíta ten priemer za minútu. Tak ja to ešte odkukám, či to tak približne vychádza, nejako sa mi to ale nezdá, pretože keď som to tak sledoval, tak tá rychlosť sa pohybovala aj dlhšie ako 1 minútu pod tou rýchlosťou 1024 B/s (a to ešte pred tým ako som tam zvolil svoju vlastnú hodnotu)

ad 2) V nastavení firewallu je přímo záložka "výjimky". Tam stačí program přidat. Druhým předpokladem je veřejná IP adresa. V případě použití domácího routeru je třeba nastavit tzv. směrování portů. Už se to v poradně probíralo nesčetněkrát.

ad 3) Automatické stahování listů bych si osobně vypnul, nemám rád, když se mi stahuje něco, co nechci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru