Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ultimate boot CD 511 - jak vytáhnout z HDD nějaká data?

Zdravím , chtěl bych se optat co mám dělat ,pokud chci zjistit , zda z hdd půjdou ještě vytáhnout nějaká data. Mám ultimate boot cd , nabootuju z toho , ještě bych věděl , že mám asi rozkliknout položku HDD ,ale pak netuším co dělat. Je tu nějaký dobrák který by mi to nějak popsal ,jak bych mohl stáhnout z hdd nějaká data přes ubcd ? díky moc

To se ti trochu nepovedlo.
Změna předmětu, původně: Ultimate boot CD 511
Změna kategorie, původně: Hardware (host)

Předmět Autor Datum
Vlezeš na stránky UBCD a přečteš si, které programy z CD jsou určeny pro Data Recovery. Je tam i lin…
karel 22.07.2012 17:15
karel
Co to znamená "vytáhnout nějaká data"? Disk je nějak poškozený? O jaká data jde? V jakém souborovém…
host 22.07.2012 17:50
host
Jedná se o věci do školy , nějaký textáky , pdf ... mám nejspíš poškozený disk , když pouštím noťas…
jindraa 22.07.2012 17:56
jindraa
nabootuj nejaky linux napr. skus ubuntu alebo skus aj porteus, tam disk vidis? Vidis na nom nejake d…
MM.. 22.07.2012 18:11
MM..
tak v ubuntu ten disk vidim , ale nevim jak se dostat k datům , nebo možná to ani nejde (vidím ubunt…
jindraa 23.07.2012 17:05
jindraa
ked na ten disk kliknes tak by ti mal subory zobrazit. Ze ma bad sectors vieme, to neni nic nove. Ke…
MM.. 23.07.2012 20:53
MM..
Případně Testdisk, či bratránka,... poslední
ms 23.07.2012 21:36
ms
inac na ubcd neni nic na zachranu dat, tam su len programy od vyrobcov disku ktore by vedeli vadne s…
MM.. 22.07.2012 18:16
MM..
vytáhnout disk a obnovovat data v jiném pc - svůj chorý disk přidáš jako druhý, nebootovací. data pa…
lední brtník 22.07.2012 18:20
lední brtník

Co to znamená "vytáhnout nějaká data"? Disk je nějak poškozený? O jaká data jde? V jakém souborovém systému? Když jsi nenapsal základní informace, nemůžu víc poradit. Bohužel.

A pokud neumíš použít UBCD, obávám se, že jakýkoliv recovery program ti bude k ničemu. Naopak s ním můžeš udělat víc škody. Ale to je vlastně jedno - asi se nejedná o důležitá data, když nemáš zálohu....

Jedná se o věci do školy , nějaký textáky , pdf ... mám nejspíš poškozený disk , když pouštím noťas tak se objeví hláška - a disk read error occurred . Zkoušel jsem disk znova vytáhnout a zatáhnout ,nepomohlo to.

tak v ubuntu ten disk vidim , ale nevim jak se dostat k datům , nebo možná to ani nejde (vidím ubunt poprvý). Ale k flash disku se dostanu v pohode. A ještě když si kliknu na ten disk , tak se mu ukáže - Disk has a few bad sectors.

ked na ten disk kliknes tak by ti mal subory zobrazit. Ze ma bad sectors vieme, to neni nic nove. Ked sa subory nezobrazia tak to mas hodne blbe, skusit pod Win (disk pripojeny v inom PC ako datovy alebo cez USB-SATA) programy napr. Recuva alebo getdataback for NTFS ci nieco budu vediet obnovit.

inac na ubcd neni nic na zachranu dat, tam su len programy od vyrobcov disku ktore by vedeli vadne sektory zistit a premapovat (ale data z tych konkretnych sektorov neobnovia). Moze to ale pomoct nasledne z linuxu nieco obnovit, ale najprv by som skusal linux bez zasahov do disku a treba byt trpezlivy a pockat aj par minut ked nakliknes disk ptz disk skusa citat vadny sektor dost dlho ci sa mu to nepodari takze reakcie disku s vadnymi sektormi su dost pomale ak sa OS pokusa citat aj tie vadne miesta.
Inac obnova dat neni ziadna brnkacka ak su poskodene aj niektore dolezite sektory filesystemu, ale skus proste ten linux, ked nepomoze tak skus utility od vyrobcu disku, ked ani to tak vlozit disk do ineho PC a skusit Recuva

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru