Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký operační systém?

Ale k čemu ty oddělené účty jsou? Když na počítači pracuje víc lidí, tak většina souborů by měla sloužit všem. Když něco vytvořím na počítači, tak by se mělo předpokládat, že další uživatelé s tím budou moct pracovat ne?
Řekněme každý uživatel může mít svou tajnou složku, ale když něco uložím do kořenovýho adresáře na C:, tak by to mělo být přístupné všem bez omezení. A ne abych musel u každého souboru nastavovat zvlášť, že k němu mají mít všichni plná práva.
A když chce někdo mít svoje dokumenty v bezpečí, tak může použít TrueCrypt nebo něco podobného, protože tohle zabezpečení ve Windows je stejně k ničemu, když ti někdo vyndá disk a dá ho do svého PC tak se stejně dostane všude.

A obyčejný uživatel potřebuje každou chvíli něco dělat v systémových složkách. Třeba jen když odinstaluju program, tak každou chvíli po něm zůstane složka s bordelem v Program Files, která se musí ručně smazat. Jenže z uživatelského účtu to nejde.

Ve Windows 98 sem taky nemusel nic zamykat, a všechno fungovalo bez problémů. Svůj byt si zamykám, ale zamknu jedny vchodové dveře a už nemusím zamykat každej pokoj zvlášť :-)

Tak proč Windows není zamknutej je zvenku (proti vstupu z netu), ale pro uživatele by mohlo být přístupné všechno ne? Operační systém přece může jednoduše poznat, co dělá uživatel z klávesnice a co dělá hacker přes síťovou kartu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny