Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Permanentni velikost obrazku - jak?

čárlí, máš v tom neskutečný hokej.

je to přesně naopak - PDF je pro tisk (i v copycentrech) to nejlepší řešení. Odhlédnu-li od faktu, že většina moderních strojů PDF zvládne vytisknout sama (např. z USB flashky zastrčené rovnou do stroje) bez pomoci počítače, tak právě použití PDF umožňuje autorovi fotky přesně zvolit vstupní formát papíru popřípadě umístění a velikost fotky na formátu větším, než je samotná fotka. V konečném důsledku je PDF zcela ideální řešení - autor to má uděláno přesně jak chtěl, obsluha copycentra (nebo ofsetové tiskárny, to je fuk) má o dost ulehčenou práci.

Celý vtip je v tom, že PDF je v podstatě kontejner, který v sobě "drží" informace o stránce plus samotná data k vytištění - ta mohou být prakticky cokoli běžně tisknutelného, tedy včetně obrázků JPG (v tomto případě zabalené do EPSu, tudíž mající fyzický rozměr), TIFF, nebo dalších kontejnerů s EPSy.

Příště, než tu začneš blábolit, prostuduj si prosím praxi!

P.S.: formát BMP nepoužívá nikdo soudný. Pro běžnou bitmapovou grafiku se používá PNG nebo TIFF (ten má např. smysl pokud je potřeba vyclipovat objekt z pozadí), jedná-li se o fotky, kde nevadí ztráta informací, použije se JPG komprese (opět - je jedno, zda přímo obrázek JPG, nebo TIFF s kompresí JPEG.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny