Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem prosba na M-Pola - vyber komponent

Prave jsem se docetl ze uzivatel M-Pol je odbornik na skladani novych PC a proto bych ho velice rad pozadal o pomoc prave v tomto smeru. Asi do mesice bych uz chtel postavit novy pocitac protoze muj soucasny je uz prestarly a je v zoufalem stavu. Uz opravdu dlouho koukam po netu na testy, recenze a komentare tykajicich se hardwaru. Cim vice to ctu tim vetsi hokej v tom mam a jsem stale vice nerozhodny. Chtel bych si nechat postavit novy PC urceny prevazne na hry ( 80%) zbytek pak video, fotky, internet..
Cenovy limit cca 16.000,- ( bez os )
Je to vsechno jeste slozitejsi,..
Procesor - vim jak je to ted s Intel vs AMD, puvodne jsem myslel ze pujdu do Intelu ale pak jsem to hlavne z financnich duvodu prehodnotil a budu volit AMD a trosku je podporim. Takze tuto volbu mi prosim nikdo nerozmlouvejte dobre vim jak to je :)
Jen nevim jestli vzit starsi phenom 965 dokud jeste je, nebo vzit fx 8120. Myslel jsem ze bych zkusil phenom a v budoucnu az bude k mani novy piledriver procesor a snad o neco lepsi nez buldozer tak bych jej vymenil a nahradil toho phenoma, ktereho si myslim by nebyl problem prodat. A ted- jakou vzit desku ktera bude dobre fungovat s phenomem ale zaroven by byla idealne pripravena na budouci AMD procesor.
Dalsi orisek je HDD - prozatim bych pouzil starsi sata disk z meho soucasneho PC proto by deska mela umet i puvodni sata pripojeni ( tusim 3 Gb/s ? Snad je to spravne) casem ve druhe fazi a az budou koruny navic bych poridil novy disk, a mozna k tomu i nejaky ssd jako systemovy. Jedina vec ve ktere mam jasno je grafika a to od saphire HD 7850 oc se 2 GB pameti. V souvislosti s tim bych se chtel zeptat zda by ji pripadiny starsi phenom nejakym zpusobem nelimitoval. RAM by mela byt 2x 4 gb -uz vzhledem k cene..
Vsechny ostatni komponenty a navrhy tak aby to co nejlip pasovalo necham s dovolenim na vas. Opravdu to neni zadna sranda:) a za nejaky slusny navrh a radu budu moc vdecny predevsim tedy M-Polovi :) predem dekuji. A pardon za diakritiku a prip. chyby, datluju to na mobilu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny