Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem obnoveni dat na IDE 2,5 (100GB)

Dobry den,

muj HDD 2,5 IDE 100GB (NTFS), OS Windows XP Profesional se mi nenabootuje, pri startu Windows mi po 10 sec, naskoci modra smrt a pocitac se restartuje, nefunguje ani nouzovy rezim ani jina moznost volby (vzdy konci modrou smrti a restartem)

Vymenil jsem disk a vadny se pokusil pripojit pres rozbocku IDE 2,5(3,5)+SATA do USB a Total commander hlasi ze z disku nejde cist a tvari se ze je prazdny, pokud dam prikaz k formatovani tak to neni problem, protoze naskoci velikost a typ disku (NTFS).

Dat je tam asi 10 GB ktera jsou pro me cenena (zdrojaky ke hram), ostatni data zabira windows a ICQ, ale ty mam a na nich mi tolik nezalezi.

Muj dotaz tedy smeruje k tomu zda nekdo z vas zna nejaky program ktery by se pokusil pri pripojeni k USB obnovit data na tomto disku, ktera muzu nasledne vypalit na DVD.

Nemam s tim zkusenost a uz jsem stahnul jeden program na obnovu disku (HDD_Test) jenze nefunguje jak ma, shani se po diskete v disketove jednotce (mam oboje, ale nepracuje s diskem v USB)

Predem dekuji za pripadne rady a pomoci.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mna by zaujimalo kam chces tie data obnovit, ked nemas peniaze na zalozny disk? Inak uz to tu bolo p…
fleg 20.08.2012 14:52
fleg
Stahnul jsem test disk odtud:TestDisk_Download ted prave probiha scan disku a obnova souboru, je pr…
Persink 20.08.2012 16:13
Persink
Preco ten disk nestrcis tak jak bol a nenabootujes live linux z CD? Sanca ze takto budes vidiet real… nový
MM.. 20.08.2012 16:34
MM..
Druha vec, co sa robi je kopirovanie dat cez dd na zdravy disk. V pripade, ze disk odchadza moze kaz… nový
fleg 20.08.2012 16:44
fleg
Disk je dany spravne, protoze v tomto notebooku nejde dat jinak. Poradis mi kde mam prijit k CD Linu… nový
Persink 20.08.2012 17:38
Persink
svata matka nepostaj tam ziadne scandisky ani opravy, ked chces este svoje data vidiet. Pisal som st… nový
MM.. 20.08.2012 17:42
MM..
dik za odkaz, stahnu, ale az budu doma (po 22:00), protoze v ty dire kde jsem neni 3G ale jenom GPRS… nový
Persink 20.08.2012 17:56
Persink
ked sa ti v povodnom PC zacal spustat Windows a nastala BSOD, tak musi byt suborovy system aspon cia… nový
MM.. 20.08.2012 18:00
MM..
chci se zeptat jestli si Linux poradi s rozbockou na IDE+SATA, protoze notas nema vypalovacku (pouzi… nový
Persink 20.08.2012 18:31
Persink
co to je "rozbocka na IDE+SATA"? Bootovat z USB flashe vie garantovane kazdy PC aj notebook novsi ja… nový
MM.. 20.08.2012 18:33
MM..
Rozbocka na IDE/SATA je kabel do USB na jedne strane, na druhe strane obvod pro pripojeni 2,5 IDE HD… poslední
Persink 21.08.2012 10:33
Persink

Mna by zaujimalo kam chces tie data obnovit, ked nemas peniaze na zalozny disk? Inak uz to tu bolo povedane, bud ti tie data za to stoja a utratis tie peniaze, alebo nie su tak cenne a vykasli sa na to.
Pokial nie si programator a nevyrabas hry (myslim, ze nie si) tak si pod pojmom zdrojaky ku hram predstavujem 10GB napiratenych hier z netu a to naozaj nie je ziadna skoda ak o ne prides a je ozaj zbytocne vyhadzovat peniaze za obnovu dat.

Stahnul jsem test disk odtud:TestDisk_Download

ted prave probiha scan disku a obnova souboru, je pripojen pomoci USB a nechce po me nic, pokud se potom spusti jako dalsi disk (H:) a nakopiruju soubory, neni problem je vypalit (G:) je DVD vypalovacka na USB pres rozbocku a nacte si to z H:

Nejsem sice klasicky programator ale hry vyrabim, ovsem je to specificky druh her se zeleznicni tematikou, krome toho jsou tam i fotky zabezpecovacich zarizeni, kam se s ohledem na cas, dlouho nedostanu. Proto jsou cenne. Az bude hotovo napisu vysledek.

Preco ten disk nestrcis tak jak bol a nenabootujes live linux z CD? Sanca ze takto budes vidiet realne original data je vyse 50% (to je prva vec ktora sa robi s problematickym diskom a v dost vela pripadoch je to uspesne. linux vie omnoho lepsie "odignorovat" pripadny problem filesystemu)

Disk je dany spravne, protoze v tomto notebooku nejde dat jinak. Poradis mi kde mam prijit k CD Linuxu co o nem pises? Ja jsem v praci, zitra taky a momentalne nevim kdo v okoli ho ma aby mi pujcil nebo udelal kopii.

Ano, soubory jsou vyhazene do adresaru na disk c:, ale nastesti serazene podle pripon, tech zdrojaku je pomerne malo, asi 100 MB, zbytek tvori bmp,jpg,gif a mp3 a o to mi jde predevsim.

Tak me napada, neexistuje neco jako Scandisk pro disky v USB? ten by mozna mohl opravit vadne sektory s tim ze pokud tam neco bylo, nebudu to moc ziskat zpet, ale to uz se neda nic delat.

Ten disk ma 100 GB, mel jsem tam obsazeno asi 25 GB mista, pricemz v tom je i Windows, a ted je zkontrolovano a opraveno asi 5 GB z puvodnich 25GB, pokud by nenavratne opravil sektory na disku, tak by toho nebylo tolik, protoze on ten disk funguje a program z neho normalne cte.

Dost me pobavilo, ze obnovene JPG (nektere) jsou sprostarny ktere jsem tam ja nikdy nemel, dost zajimavy na novy disk.

svata matka nepostaj tam ziadne scandisky ani opravy, ked chces este svoje data vidiet.
Pisal som strc disk do povodneho PC presne tak jak ten disk bol, ne cez USB (nemusi to byt totiz jedno).

Linux najdes na www.google.com, napr. (L)ubuntu. Alebo Porteus apod. Stiahnes iso a das vypalit obraz disku.

P.S. inac tie gif a jpg subory si otestuj ze ci v nich je vobec povodny obsah. Ono tam mozu byt totiz uplne haluze. Aj kvoli tomu USB radicu

dik za odkaz, stahnu, ale az budu doma (po 22:00), protoze v ty dire kde jsem neni 3G ale jenom GPRS.

Dalsi bude asi problem v tom ze mam jen DVD k vypaleni a pocitam ze ISO bude chtit CD medium, uz se mi to stalo.

Obrazkove soubory jsou v poradku, ale michaji se moje a puvodni nekoho (jsou tam nahaty zensky, coz je sice hezke, ale blbe se to vysvetluje manzelce). Jen co jsem tak v rychlosti kouknul.

Omlouvam se za nepochopeni vlozeni disku do notebooku.

ked sa ti v povodnom PC zacal spustat Windows a nastala BSOD, tak musi byt suborovy system aspon ciastocne vporiadku, t.j. malo by sa to dat vytiahnut aj zotriedene do povodnych zloziek, skus ten linux. Su aj verzie pre DVD tusim ubuntu je velka krava, alebo si kdesi cestou kup CD medium. Neviem ci ide CD iso na DVD medium, to moze ist ale nemusi.
Inac porteus sa da dat aj na USB stick, len k tomu treba navod a dodrzat urcity postup a ak chces davat linux na USB stick tak ho bude treba sformatovat.

P.S. este je dobre skusit programy Recuva (zdarma) alebo getDataBack for NTFS (plateny)

chci se zeptat jestli si Linux poradi s rozbockou na IDE+SATA, protoze notas nema vypalovacku (pouzivam externi, napajim z PC zdroje) a jak jsem koukal na bios tak bootovani z flashe neumi.

No vzhledem k tomu ze vlaky stoji a ja prave pretahuji pracovni dobu, nemam kde koupit CD, takze zatim vytaham ty data na disk (bmp,jpg atd) a jeste pisnu kamaradovi, protoze delame soubezne a mel by ty zdrojaky mit. Aspon se zachrani obrazky a zdrojaky bych zrejme musel prepsat, protoze jsem je nenapsal zrovna koser (spatny algoritmus)

Rozbocka na IDE/SATA je kabel do USB na jedne strane, na druhe strane obvod pro pripojeni 2,5 IDE HDD, proti ni je 3,5 IDE HDD (tam davam vypalovacku) a v prostred je pripojeni SATA, pokud je dostatecne silne napajeni, tak jsou v chodu 3 disky na jednom USB a v pocitaci to je videt jako napr: E: F: G:

Tento notebook neumi bootovat z flashe, nezjistil jsem rok vyroby, ale je to IPC model 7321, 1600 MHz CPU, 256 MB RAM s funkcni disketovou jednotkou.

Data obnovena, probiha vypalovani na DVD, potom je budu tridit.

Linux.iso nemohu vypalit na DVD protoze Nero 5 to odmita nebo neumi, kazdopadne hlasi ze je potreba jine medium (CD)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru