Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nedostanu se do nastavení routeru TP-link

Problém je v tom, že ti technici nastavili router do režimu AP, tj. odpojili WAN a zastavili na něm DHCP server. Místo toho používáš jejich DHCP server někde ze sítě. Technicky vzato, odpojíš-li kabel od wifi klienta, odpojíš se i od DHCP serveru, a proto už žádnou IP adresu nedostaneš.

Řešení je dvojí:

první, méně invazivní - nastavit si adresu, kterou dostáváš přidělenu standardně napevno a následně se připojit jen k routeru (který nebude připojen k netu) a pomocí nějakého scanneru otestovat, na které IP adrese z rozsahu ten router je připojen. Druhá varianta je, že ti mamloni alias technikové se s nastavením IP adresy nezalamovali a ponechali tam default, tj. 192.168.1.1 (pak by sis musel nastavit adresu z tohoto rozsahu, třeba 192.168.1.105). Tak jako tak doufej, že nezměnili heslo admina, protože pak tě řešení č. 2 nemine

řešení druhé - router resetovat a nastavit nanovo. Upozorňuju na fakt, že v takovém případě nemusí stačit pouhý reset, ale že budeš muset nastavit pro LAN i jiný rozsah, je-li ve WAN síti použit rozsah totožný (tedy 192.168.1.0/24 a víc).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny