Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podivna zmena carky na strednik ve jmenu souboru po komprimaci

zip ti nic nepremenovava. Ten znak zabera (aspon v tomto html) 3 byty, s cim je niekedy problem pracovat ak sa maju dodrzat aj ine standardy (napr. zip apod.), alebo ak na to program proste nie je stavany. On ti to nepremenoval, ale skonvertoval z nejakej japonstiny alebo co to je do nejakeho normalneho kodovania :-)

Ak budes pouzivat normalne europske znaky a nie egyptske hieroglyfy, tak sa ti nic nebude premenovavat :-)

P.S. tak som si nasiel v UTF-8 kodovani co to je za znak ten E2809A, je to "single reversed comma quotation mark", t.j. ak napr. vo worde pouzijes apostrofy tak to vie Word automaticky zmenit na apostrof spodny (na zaciatku) a apostrof vrchny (na konci).
Ten znak co tam mas teda nie je ciarka, ale apostrof (ten prvy - spodny), to ze ho zip zmeni na normalny apostrof povazujem za uplne normalnu akciu ak zip nie je schopny spracovavat 3-bytove UTF-8 alebo unicode znaky (taketo znaky su vrcholne neobvykle to si snad zadefinoval sam mrkvosoft pre Word alebo co :-D a v nazve suboru nemaju co hladat).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny