Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zabezpečená wifi a šifrování komunikace

ms:
pripojeny jsem uz roky, ano neni těžké nastavit router, ale ma otázka směřovala jinam a obecně. Pokud nechcete dělat mix mlicka nebo o cem to tak v plzni kecate tak prostě neodpovidejte. (rovnou pisu za vas ze jsem lama, abyste to sem nemusel psat v x dalších prispevcich a zbytečně spamovat)




nl12345:
Děkuju

Me slo o to jestli když si nastavim na routeru např. zabezpečení WPA2, jestli se nemusím dal bat o "soukromí".

Domníval jsem se že když router na začátku zasifruje komunikaci tak se dal už posila zasifrovana komunikace (i kdyz uz následně dalšími zařízeními šifrovana byt nemusí). Pokud se ale nesifruje lan, tak je to k ničemu.

moje mylná představa př.
muj router (šifruje se zprava) ----- router providera (přeposila zašifrovanou zprávu ale už ji znovu nešifruje) ----- server

(asi je to ale nemožné protože když by router odeslal serveru zasifrovany dotaz tak by mu server nemohl správně odpovědět... :-) )


1)
Znamená to tedy, že pokud server neumožňuje SSL tak, i když používám na svem routeru WPA/WPA2 zabezpečení, moje komunikace se serverem zabezpečena není a kdokoliv kdo bude za mým routerem ji může zachytit v nešifrované podobě?


2)
smysl zabezpečení wifi pres wep/wpa/wpa2 je jen k tomu aby nemohl zachytit nešifrovanou komunikaci někdo v rámci teto site, ale kdokoliv za routerem už ji klidně zachyti ?


Diky
Snad uz to chápu správně. Asi jsem vycházel ze špatných premis, proto mi to porad nedávalo logiku :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny