Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NIKON COOLPIX L100 - problem s bateriami

me se to stalo se dvema nikonama nake rady Lxx, tusim L23 a tedka nake novejsi L27 nebo co, to neni dulezite. vsechno je to stejne tyhle modely.

ten novejsi fotak psal obcas, ze se vypne aby se zabranilo prehrati. tedka pise rovnou baterie vybita, jsou v tom eneloopy nove a nabijecka je naka procesorem rizena volfcraft.

tuseni mam, ale porad se nemuzu dokopat k rozebrani a pak spis slozeni fotaku zpatky. myslim si, ze to je vyschnutym kondenzatorem nekde na zacatku na detekci napajeni nebo nejake stabilizaci, pripadne vyrovnani. akorat pak je jeste problem, ze i kdyby mi nekdo rekl presne cislo te soucastky a ja ji nasel, tak ji nejsem schopny vymenit v pripade SMD, dost se mi klepou ruce kdyz drzim pajku.

rano kdyz je chladno, fotak udela 5 fotek bez problemu. ale v prubehu dne, kdyz uz je vic teplo, proste se vypina porad s tim, ze baterie vybita. hlasku o vypnuti aby se zabranilo prehrati, jsem uz pekne dlouho nevidel.

nekde jsem jeste cetl, ze nedolehaji dvirka baterek poradne a je tam prechodovy odpor, to zahriva fotak a proto se to vypina jako ochrana. me dvirka dolehnou dost fest, ale podivam se jestli skutecne i ty baterky zatlacej poradne proti kontaktum. nebo jestli kontakty ve fotaku nejsou zoxidovane.

jak je uvedeno v poslednim prispevku, zkusim tam narvat alkalicke a zapnout, neco to udela. pak zase nihm a to taky neco udela. jinak skoda paradniho fotaku za 5 stovek, kterej foti slusne a vejde se do kapsy kalhot na vylete.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny