Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sdílení internetu pomocí switche

Ahoj, chtěl bych si pořídit switch "SMC Barricade 7004VBR" a potřeboval bych radu jestli pomocí někoho budu moci mít internet na více počítačích naráz. K internetu jsem připojen pomocí wifi a počítač který je připojen musí mít nastavenou určitou ip adresu, výchozí bránu, dns server a mac adresu. Při jiné mac adrese a jiném nastavení internet nefunguje.

Představuju si že na switchi nastavím ip adresu, bránu, dns a mac adresu pro WAN a LAN nějak nastavím, aby se z ostatních počitačů dalo dostat na internet a mohli mezi soubou sdílet soubory.

Dál bych chtěl vědet jestli bude tento způsob bezpečný a poskytovatel se o něm nedoví, aby se to pro něj jevilo jako jeden počítač a ne nějaká další síť.

Předem díky za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud by byla pravda, že je to pouhý switch, pak by to nešlo. Toto zařízení, pokud se nepletu, je al…
anarchist 22.08.2006 01:05
anarchist
"Poskytovateli připojení není vůbec nic do toho, pro kolik PC si jeho přípojku pro svou vlastní potř…
kubik 23.08.2006 14:57
kubik
ja to zakazane mam a je to celkom logicke. na poziadanie vsak viem vysjt v ustrety a spravit uzivate…
fleg 23.08.2006 15:02
fleg
Fyzická osoba si to může pro svou vlastní potřebu (uvnitř svého objektu), za předpokladu, že nenaruš… poslední
anarchist 23.08.2006 20:17
anarchist

Pokud by byla pravda, že je to pouhý switch, pak by to nešlo. Toto zařízení, pokud se nepletu, je ale router s intergrovaným switchem, i když dle názvu bych si to nemyslel. Ten vám poslouží přesně tak, jak píšete. Jestliže ale máte připojení vázané na určitou MAC adresu (číslo vaší síťové karty), je dobré, pokud tu si nemůžete u operátora jednoduše přeregistrovat, aby router měl funkci tzv. klonování mac adres a mohl tuto původní adresu přebrat(*). Pak by se navenek nezměnilo vůbec nic. V opačném případě byste musel operátora požádat o její změnu.
Osobně v SMC nemám důvěru, z těch levnějších zařízení bych si pořídil např. OvisLink IP-1000R.

* zda onu funkci má tento router nevím

Ještě poznámka. Poskytovateli připojení není vůbec nic do toho, pro kolik PC si jeho přípojku pro svou vlastní potřebu nasdílíte, pakliže tím nenarušíte chod jeho sítě. Což zajistí právě zařízení jménem router.

Fyzická osoba si to může pro svou vlastní potřebu (uvnitř svého objektu), za předpokladu, že nenaruší chod tvé sítě, rozvést od hajzlu až po špajz. ;-) A ty s tím nenaděláš nic, i kdybys to měl ve smlouvě třeba zlatým písmem. To samé platí o televizi, telefonu, vodě, plynu...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru