Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Uzamčení PC bez použití Windows hesla.

Zdravím. Mám takový problém. Chci na svém PC použít šifrování BitLocker a chci použít velmi silné heslo. Jelikož ale ho chci zadat pouze jednou - při bootu - a chci i jindy zamknout PC, nevím, co dělat. Hodila by se mi nějaká aplikace typu ClearLock. Mám Windows 7 64-bit. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Co má společné zašifrováni souború aneb celého disku, s uzamčením plochy Windows ??? Jsou to dva vzá…
Joseph 25.08.2012 09:15
Joseph
Na to pozor! Já to chci použít na detskopu. Windows přeci po mne bude po stisknutí WinKey+L žádat he…
JaCkaAsS 25.08.2012 09:24
JaCkaAsS
Oprava: Desktopu.
JaCkaAsS 25.08.2012 09:24
JaCkaAsS
Na to pozor! Já to chci použít na detskopu. Windows přeci po mne bude po stisknutí WinKey+L žádat he…
ws79 25.08.2012 10:27
ws79
A heslo pro BitLocker tedy zadám vždy jen při startu?
JaCkaAsS 25.08.2012 10:32
JaCkaAsS
Nech to bít. Nechce se ti studovat ani ten Help, nerozlišuješ hesla, plete se ti to. Skončí to odstr…
Joseph 25.08.2012 11:00
Joseph
Pritom by stacilo tak malo. Jeden clanok od Mrkvosoftu. BitLocker provides the most protection when… poslední
fleg 25.08.2012 11:05
fleg
U desktopov, značkové mainboardy pre bussines kategoriu tieto funkcie v BIOS-e majú. V segnente her…
Joseph 25.08.2012 09:48
Joseph

Co má společné zašifrováni souború aneb celého disku, s uzamčením plochy Windows ??? Jsou to dva vzájemne nesouvisejíci záležitosti.
Disky je možné zašifrovat volbou v BIOS-u, umí to snad všechny notebooky, funguje to na úrovni hardware, určite lepší volba než BitLocker.
Tyto udelátka na úrovni software jsou fajn, do doby než se vyskytne problém s diskem, jak se tak stane, vše je stracené. Hardwarové šifrováni je na tom, pri diskovém problému lépe.

Plocha Windows se standardne zamyká klávesou WinKey+L, žádna aplikace tretí strany potrebná není. Akce odemčení je záležitost Tvého nastavení.

Na to pozor! Já to chci použít na detskopu. Windows přeci po mne bude po stisknutí WinKey+L žádat heslo, které jsem si nastavil u BitLocer, nebo se pletu?
Ano, to si uvědomuji, a proto vše, co je cenné, je zálohováno na ext. HDD. Cenného toho moc není, akorát fotky a databáze hesel.
Zajímá mě to šifrování v BIOSu. Jakou metodou se tak stane?
Děkuji.

Nech to bít.
Nechce se ti studovat ani ten Help, nerozlišuješ hesla, plete se ti to. Skončí to odstranením oddílu, formatovánim a novou instalací Windows, jak vždy pri podobných hrátkach s filesystémem. Aplikovat bezpečnostní finesy bez poničení systému chce trochu neco nastudovat a to se ti nechce.

Pritom by stacilo tak malo. Jeden clanok od Mrkvosoftu.

BitLocker provides the most protection when used with a Trusted Platform Module (TPM) version 1.2. The TPM is a hardware component installed in many newer computers by the computer manufacturers. It works with BitLocker to help protect user data and to ensure that a computer has not been tampered with while the system was offline.

On computers that do not have a TPM version 1.2, you can still use BitLocker to encrypt the Windows operating system drive. However, this implementation will require the user to insert a USB startup key to start the computer or resume from hibernation, and it does not provide the pre-startup system integrity verification offered by BitLocker with a TPM.

Viac na http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc73277 4.aspx

U desktopov, značkové mainboardy pre bussines kategoriu tieto funkcie v BIOS-e majú.

V segnente herních mainboardow, zašifrováni HDD v BIOS-e, není podporované všetkými výrobcami. Deti tyto funkce nepožadujú.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru