Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 7 - optimalizace, aneb zbytečnosti pryč

Ja vypinam
1. indexaciu ptz nepouzivam windows search (v ovl.panely - indexacia vsetky umiestnenia rusim, a pravy klik na disk vlastnosti odskrtnut indexovat disk)
2. defragmentaciu dalsich diskov (pravy klik na nejaky disk vlastnosti - defragmentacia - odskrtnut defragmentovat novo vlozene disky)
3. defender kompletne (v ovl.panely da sa uplne deaktivovat) ptz to zbytocne skenuje vsetko a pripaja saa na MS aby overil nejake hashe ci to uz MS "pozna"
4. autorun (v ovl.apnely)
5. hlasenie a odosielanie problemov (niekde v ovl.panely to je) sa tam da aj uplne vypnut.
6. v planovaci uloh je uplne dole WEI (WinSAT) pocita to zakazdym ked uzivatel chvilu nic nerobi ten nezmyselny index vykonu, nastavit nech sa to nikdy nespusta.
7. ked chces mozes vypnut body obnovenia, ak mas iny backup systemu
8. v ovl.panely tusim ze v sekcii system - vykon mas aj nastavenie efektov plochy, mozes si pozaskrtavat co chces, ja odskrtavam plynule vysuvanie zoznamov, a rusim nahlady (toto je aj vo vlastnosti zlozky rusim obe), ostatne nechavam ptz ak zrusis vsetko tak neiktore programy vypadaju uplne blbo a maju aj skarede menu apod.
9. uz sa nepamatam co este, ono to prichadza postupne ked ma nejaka prekvapiva cinnost Win evidentne sere (saha na disk ked nic nerobim apod) tak zistujem pricinu a vypnem.

Ostatne veci v planovaci sa mi zdaju OK. Aj v sluzbach, mozes vypnut synchronizaciu casu ked chces, na SSD disku som vypol superfetch samozrejme (pre normalny HDD to nechat spustene), ale zbytok by som nechal tak, nema vyznam do toho rypat (nic tym neziskas a len si zbytocne znefunkcnis niektore funkcie)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny