Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sygate Firewall a naprosté zablokování internetu

Nainstaloval jsem Sygate personal firewall a přestal mi úplně fungovat inteternet. Dokonce i moje připojení nemohlo dostat od serveru DHCP IP adresu. U ikony připojení se mi objevil malý vykřičník a napsalo to, že asi budou problémy s připojením k internetu. Tak jsem dal v Sygate firewallu Allow all! všem aplikacím a všem procesům...a opět nic, ani jsem nedostal IP adresu. Když jsem kliknul na Opravit, tak to trvalo nekonečně dlouho a výsledek se nezdařil, nepodařilo se získat IP adresu z DHCP serveru. Tak jsem dal vypnout Sygate firewall, killnul jsem jeho proces ve správci úloh a v službách jsem zastavil službu Sygate firewall. . . a pořád nic, žádnou IP adresu jsem nemohl dostat. V nouzovém režimu s prací v sítí internet normálně fungoval, po naběhnutí (i když jsem nastavil pak nespouštět Sygate firewall po startu) zkrátka nefungoval, nepodařila se získat ani IP adresa. Prolezl jsem všechny služby a žádnou už Sygate firewall neměl spuštěnou, tak nechápu, jak to mohl stále blokovat?!
Když jsem ho měl ještě spuštěný, tak jsem prolezl komplet jeho nastavení, každou záložku, každou kartu, povolil jsem úplně všechno, jakoukoli kontrolu vypnul a přesto mi takhle blokoval i přístup na můj kabelový modem, ani jsem ho nepingnul. Přečetl jsem k němu help a tam taky ani zmínka. Takže se chci zeptat, nemáte někdo zkušenosti s nastavením Sygate firewallu, tak aby fungoval? Nebo ještě lépe, jaký byste mi doporučili kvalitní firewall? Některý který kompletně monitoruje odchozí i příchozí pakety, má sand box-tj. monitoruje i všechny spuštěné procesy a služby a vazby mezi nimi, celý systém. Zkoušel jsem Tiny personal firewall, BlackIce, a teď tenhle Sygate firewall, který jsem ani nerozchodil, takže bych uvítal nějaký typ na kvalitní firewall a který zase tolik nezatíží a nezpomalí systém. Doteď jsem ppužíval jen ten integrovaný ve Windows XP SP2, sice to jde, ale žádná sláva, proto chci něco lepšího.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám Sygate PF Pro (mám Win XP Pro SP2), po nainstalování normálně funguje, není problém. Ač jsem pát…
Dale Cooper 25.08.2006 23:33
Dale Cooper
Je to dobrá věc, nelze zjistit verzi OS ani browseru. A to je v praxi dobré na co? :-p;-)
Vladimir 26.08.2006 10:46
Vladimir
sygate ho má jen ve verzi pro viditelnost ověřit třeba zde yourip.cgi pokud nemám veřejnou ip a nejs… poslední
lední brtník 26.08.2006 11:25
lední brtník

Mám Sygate PF Pro (mám Win XP Pro SP2), po nainstalování normálně funguje, není problém. Ač jsem pátral jinde, třeba takový "Stealth mode browsing" jsem nenašel jinde. Je to dobrá věc, nelze zjistit verzi OS ani browseru. Někdy ale nějaký (je jich pár) web funguje nekorektně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru