Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Aký programovací jazyk sa naučiť?

Nejako mi to nejde dokopy. Píšeš, že z PHP generuješ HTML, z HTML balík, ku ktorému dáš exáč. Zároveň píšeš, že SQL databázu máš na každom klientovi. Z HTML sa ale na SQL databázu priamo nepripojíš, takže mi nie je jasné, čo vlastne robíš.

Multiplatformnosť Windows + online môžeš vyriešiť tak, že budeš mať samostatnú aplikáciu pre Windows (online ti to už funguje, takže nie je čo riešiť). Windows aplikáciu napíšeš najjednoduchšie v .NET-e (C#), ale dá sa aj v Jave, Delphi, C/C++ (a kope iných jazykov).

Ak by si chcel naozaj Windows + online naraz, tak sa musíš rozhodnúť pre platformu, ktorú máš na serveri. T.j. buď zostaneš pri PHP a musíš použiť nejaké udelátko, ktoré vie interpretovať PHP lokálne a embeduje v sebe prehliadač (to môžeš spraviť prakticky s každým jazykom). Alebo si zvolíš .NET prípadne Javu a budeš môcť znovupoužiť veľkú časť aplikácie v serverovom aj desktopovom riešení.

Ešte je možnosť, že to spravíš ako HTML5 aplikáciu. Neviem, či potrebuješ mať samostatnú databázu, na ktorú sa vedia pripájať ďalšie aplikácie, alebo ti stačí, že aplikácia bude mať svoju databázu. Ak jej stačí len vlastná databáza, tak to nie je veľký problém. V opačnom prípade musíš vyriešiť, ako sa na ňu pripojíš (možností je niekoľko). Takže v tomto prípade by ti stačilo naučiť sa JavaScript, ktorý spĺňa požiadavku na jednoduchosť.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny