Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chci si sestavit vlastní počítač

Je fakt, že nejsem sameček od Lajky a moc tomu nerozumím a nemohu soupeřit s dvěma akčními manažery, co jako vedlejšák studují VŠ, ale mimo toho, že se na kontakty nesahá a na rukou nemají být kovové kruhy a krku masivní řetězy, tak:

- paměti se kupují v kitech - tj. pro dvoukanálový paměťový řadič dva moduly s deklarovanou funkčností.
- pamětem je celkem jedno, zda mají nejvyšší pracovní frekvenci vyšší než podporuje deska (potažmo dnes paměťový řadič v CPU), ony jsou schopny pracovat na nižší frekvenci. Mnohem důležitější je pracovní napětí modulů - pro Intel 1,5V max.! Chladič je celkem zbytečný a vysoký "hřeben" tuplem!
- deska nemá chlazenou napájecí kaskádu pro CPU! Což v kombinaci s "taktovacím" CPU nedává smysl. Navíc Gigabyte...
- zdroji se nic nestane, ale bude méně účinný, když sestava bude v idle. OCZ zdroje nálepkuje >> kdoví, kdo to doopravdy vyrábí. Tuto sestavu v pohodě "uživí" 350W zdroj od SeaSonicu a tento dostačuje valné většině běžných sestav.

- co je "hezké" (kýč) je diskutabilní...

Doporučuji uvést cenovou představu a snad M-Pol bude mít náladu na návrh.


Pozn.: Cca 8:50 toho videa je pojednání, kterak "plusko" a "mínusko" je důležité pro funkci tlačítka "Power"(sic!) Já se jen divím, že rozsvítím v chodbě baráku, když "plusko" a "mínusko" se furt mění! "Konec filmu" doporučuji sledovat s pytlíkem na zvracení a žaludečním likérem...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny