Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nenaběhne windows

Zdravím, moc bych prosil o radu - když zapnu notebook, tak mi místo naběhnutí Visty vyskočí hláška: "Systém windows zjistil problém při komunikaci se zařízením připojeným k počítači. Příčinou této chyby může být odpojení vyměnitelného zařízení pro ukládání, například externí jednotka USB, v době, kdy se toto zařízení používá, nebo chybným hardwarem, jako je jednotka pevného disku nebo jednotka CD-ROM, která je vadná. Ujistěte se, že jsou všechna vyměnitelná úložiště řádně připojená, a restartujte počítač. Pokud se tato zpráva bude zobrazovat i nadále, obraťte se na výrobce hardwaru. Soubor: /windows/system32/winload.exe ; Stav: 0xc00000e9 ; Informace: Vyskytla se neočekávaná vstupně-výstupní chyba."

Nevíte někdo, co by se s tím dalo dělat? Připojeného jsem k noťasu neměl nic, ale dělá to tak poté, co jsem včera večer psal dlouhý mail, nechtěně jsem zavřel okno prohlížeče a z toho jsem chytl takového nerva, že jsem noťas dvakrát pleskl a pak držel zapínací tlačítko tak dlouho, dokud neskapal... Vím, že jsem debil, ale půjde s tím ještě něco dělat, nebo jsem to uplně dosral?

Za každou radu budu moc vděčný.

Předmět Autor Datum
dosral si asi harddisk, mozno aj dosku (zlomena, utrhnute konektory, apod). Ako prve skus nabootvat…
MM.. 17.09.2012 17:14
MM..
Díky, obával jsem se něčeho takového. Ach jo - měl jsem radši proplesknout sebe...
Peregrin 17.09.2012 17:23
Peregrin
V kazdom pripade skus spustit utilitu od vyrobcu HDD z UBCD, UBCD si stiahnes (google.com) a vypalis…
MM.. 17.09.2012 17:36
MM..
Pripadne skusit najprv len recovery/reinstall Win.
MM.. 17.09.2012 17:36
MM..
Tak jo - zkusim obojí a uvidim. Ještě jednou díky.
Peregrin 17.09.2012 17:47
Peregrin
Jenom ještě taková podotázka - o obsah disku dojdu asi v každém případě, že? poslední
Peregrin 17.09.2012 17:51
Peregrin

dosral si asi harddisk, mozno aj dosku (zlomena, utrhnute konektory, apod). Ako prve skus nabootvat nejaky live linux z CD, pripadne skus aj otestovat HDD pomocou utility od vyrobcu, nabootujes z UBCD. Je mozne ze je len posahany filesystem (v tom pripade by stacilo urobit recovery WIn resp. reinstal), ale skor by som povedal ze si znicil HW (HDD za nejakych 2-3tisic alebo dosku za 5-10tisic)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru