Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kde su sietove hesla ulozene v oknach?

Som vcera riesil taku zapeklitu ulohu a zistoval heslo do jedneho NASka remotne. Klient mal na jednom pc namapovany disk spolu s loginom a heslom, ktory bol ulozeny pod jeho kontom a chcel rozbehat namapovanie aj na druhom pc...lenze nevedel ani login ani pass.
Za toho oneho som ho nevedel odsnifovat ani zistit, kde je ulozene heslo, pretoze sa napajal automaticky hned po starte (snifer sa spustil az po nom) a ani samotny MS mi nepomohol s tym, ze kde sa dane hesla ukladaju, takze som dospel k zaveru, ze heslo je ulozene spolu s heslom do uzivatelskeho uctu(?). Ked som si zobrazil sietove hesla k danemu uctu, zobrazil mi len IP NASka a login, heslo nie samozrejme. Ked som si snifoval NASko ukazal mi len uzivatelske ucty. Kedze som to robil vsetko na dialku nemohol som pouzit MIM.
Je nejaka moznost vydolovat taketo heslo?

Předmět Autor Datum
Windows si hesla neukládají, pouze jejich heše. A ty jsou uloženy v HKLM/Security/. Nicméně, abys z…
Georgij Gadjukin 20.09.2012 15:39
Georgij Gadjukin
Trosku sme sa nerozumeli. Ja viem, ze sa neuklada plain text password, to sa neukladalo ani v dobe w… poslední
fleg 20.09.2012 18:37
fleg

Trosku sme sa nerozumeli. Ja viem, ze sa neuklada plain text password, to sa neukladalo ani v dobe w98, ja viem, ze hesla su v NTLM hashoch, ja viem, kde a ako ich vytiahnut, ja neviem, kde su sietove hesla.
Priklad...mam namapovany disk na svoje NASko v nb a pritom nemam pri svojom konte pridruzene ziadne konto na sietovy disk co by inak malo byt. Na namapovany disk sa samozrejme dostanem bez zadania mena a hesla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru