Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem USB flashdisk: spec. požadavky

Prohlášení: už jsem si prošel poradnu a pozorně pročetl i http://pc.poradna.net/question/view/54193-poradte-u sb-flash-disk

Co hledám: flashdisk s kapacitou 2 GB, schopný bootovat a s MBR (Master Boot Record; předpokládám že se liší od "ne-mbr" disků... ?), s libovolně nastavitelnou kapacitou oddílů (tj. v libobolným poměru), odolný mechanicky, s krytem kterej se samovolně neodsune (aby nevypadával), velkou rychlostí čtení i zápisu (velká znamená cca od 12 MB/s nahoru). Poradíte?

Pavel

Předmět Autor Datum
MBR si snad vytvoříš sám, proč by tam musel být? To ti udělá např. Ranish Partition Manager. A booto…
KlepetoX 29.08.2006 18:32
KlepetoX
Já právě nevím, jestli stačí MBR vytvořit (RPM znám) a bude se to chovat jako pevnej disk, tj. bude…
Pavel 29.08.2006 18:35
Pavel
Ano valna vacsina stickov particiu ma aj vytvorenu, akonahle je tam nejaka particia tak tam samozrej…
MM.. 29.08.2006 19:05
MM..
MM, doufám že se nebudeme hádat jako minule :-). Některý flashdisky MBR nemají (jako ho třeba nemá…
Pavel 29.08.2006 19:22
Pavel
Ano niektore su ako big floppy, ale je to zriedkave, osobne som videl zatial taky len jeden a aj to…
MM.. 29.08.2006 19:34
MM..
Mám Seitec, 1 GB, jeví se jako s MBR, ale ve správě disků nelze vytvořit víc oddílů než jeden. Když…
Pavel 29.08.2006 20:57
Pavel
Hm, seitec, to je co? Ani homepage neviem najst :-) Je mozne ze sa do toho cpe aj ovladac, a snazi s…
MM.. 30.08.2006 15:46
MM..
Měl by to být Seitec Mini, seitec podrobne.asp Je k tomu aplikace i-Run, která mi ale (nechápu proč)…
Pavel 30.08.2006 16:25
Pavel
Shop si viem najst aj ja, ale homepage vyrobcu neviem najst, sa mi zda divne ze co to je za vyrobca,…
MM.. 30.08.2006 16:46
MM..
WinXP SP2, s tím by problém být neměl. Ty 2 oddíly jsem nedělal pod Win98, ale ze spouštěcí diskety…
Pavel 30.08.2006 16:56
Pavel
Tak koukám, že ten flash je pěknej šmejd http://www.gsm4u.cz/showcomment.php?c_id=857&c_to=0 &showal… poslední
Pavel 30.08.2006 17:04
Pavel

MBR si snad vytvoříš sám, proč by tam musel být? To ti udělá např. Ranish Partition Manager. A bootovací je snad taky každý, když si ho tak uděláš... Co se týče rychlosti a kvality mohu doporučit např. Corsair Flash Voyager, ale určitě i spousta dalších.

Ano valna vacsina stickov particiu ma aj vytvorenu, akonahle je tam nejaka particia tak tam samozrejme musi byt aj normalny MBR, MBR moze byt len taky isty ako na pevnom disku, ziaden iny MBR neexistuje.
Mozes si particiu zrusit a vytvorit si particie ako chces, nemusis pouzivat DOS tooly, normalne z Windowsov - sprava PC - sprava diskov.
Bootovanie zavisi od toho ci to vie tvoj BIOS a ci si ten stick urobis bootovaci (t.j. ak budu nejake bootbloky z nejakeho OS (v MBR aj v particii) a nastavis aktivnu particiu).

Ano niektore su ako big floppy, ale je to zriedkave, osobne som videl zatial taky len jeden a aj to bol nejaky neznama znacka, nehral som sa s nim (bol to majetok veduceho :-)) takze naisto ti nepoviem ci na tom ide vytvorit particiu, ale predpokladam ze a) na taky nenarazis ptz su zriedkave, a b)nepredpokladam ze 2GB bude nejaky vyrobca robit ako floppy.
Zarucit ti to ale nezarucim samozrejme. Ja mam len male kapacity jeden nejaky od firmy easydisk a jeden nejaka svajciarska firma uz neviem aka, a obe maju normalne particie.

Hm, seitec, to je co? Ani homepage neviem najst :-) Je mozne ze sa do toho cpe aj ovladac, a snazi sa robit ochranu heslom - to sa zvykne potom nastavovat specialnou utilitou, ktora vytvori 2particie a prepne na chranenu ak zadas heslo alebo co, ta ista utilita by potom mala vediet vytvorit aj viac normalnych porticii. Nemal si k tomu nejaku utilitu?
Zhlavy neviem musel by som to testovat, preco tam vlastne chces viac particii?

Shop si viem najst aj ja, ale homepage vyrobcu neviem najst, sa mi zda divne ze co to je za vyrobca, k znackam bez homepage doveru nemam, takze mozem konecne napisat aj nieco k tej tvojej povodnej otazke, ze aky USB stick kupit: radsej nekupuj znacky ktore nemaju homepage. :-D
Ak ti aplikacia vyrobcu nefunguje tak tam mas nieco rozbite, aky mas SP v tych Win? Ovladace k chipsetu najnovsie. Skusil by som pozriet ak k tomu bolo nejake miniCD ze ake aplikacie su na nom, precitat si nejake readme.txt ak tam nejake je, zvykne byt aj "formatovacia" aplikacia ktora ten stick inicializuje na stav ako bol pri kupe, v pripade ze sa nejako totalne posahaju data na nom ze ani particiu nejde normalne vytvorit... Neviem co sa ti tam sere, ale je to divne, ak Win9x vytvoria 2 particie a pod W9x aj funguju, tak ten stick s tym nema problem, ale maju s tym problem tvoje WinXP.
Neinstaloval si do tych WinXP nejake specialne ovladace aj pre iny USB stick, alebo pre nejake ine podobne USB zariadenie?

P.S. ak mas nejake live WinXP napr. BartPE CD, skus to z nich, aby sa vylucil nejaky vplyv spec.ovladacov

WinXP SP2, s tím by problém být neměl. Ty 2 oddíly jsem nedělal pod Win98, ale ze spouštěcí diskety Win98, fdiskem, takže "pod DOSem".

Ta aplikace (i-Run se jemnuje) prostě po spuštění zobrazí jen malej dialg "No i-Run device existing" a vůbec se nespustí. Text ani help k tomu není.

Neinstaloval si do tych WinXP nejake specialne ovladace aj pre iny USB stick, alebo pre nejake ine podobne USB zariadenie?

Ne, chová se to takhle na 2 PC.

Pavel

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru